Rođeni ribolovac Tomislav: Već smo se svi zaželjeli “lutanja” po drugim vodama

Tomislav Hajduković (36) iz Kunovec Brega od ranog je djetinjstva strastveni ribič. S godinama, ističe on, ljubav prema ribolovu sve je veća pa svaki slobodni trenutak provodi na vodi.

-Rodom sam iz Gole i Ješkovo i rijeka Drava su mi tako reći bili pod nosom i još dok nisam ni krenuo u školu, otac me vodio u ribolov. Odmah je ribičija postala glavna zanimacija bez koje je moj život jednostavno nezamisliv. Uživam u svakom odlasku u ribolov bez obzira na ulov – ističe Tomislav Hajduković.

Prije korona-krize često je Tomislav odlazio u ribolov i u susjednu Mađarsku, kao i diljem Hrvatske. Rijeke Dunav, Kupa i Sava, kao i Jadransko more, ističe on, ne mogu se mjeriti s Dravom.

– Za sve nas koji smo odrastali uz Dravu, ona je jednostavno nezamjenjiva i najdraža nam je za ribolov. Mene posebno veseli što sam uspio i suprugu Besu zaraziti ribolovom pa često i ona ide sa mnom na Dravu – kaže Tomislav Hajduković.

Pravog ribolova, dodaje on, nema bez dobrog društva. Zbog toga se previše i ne zamara ulovima i najvažniji mu je boravak u prirodi koji je idealan uz dobro društvo.

– Imao sam dosta kapitalnih ulova, a najdraži su mi amur od 13 kilograma i štuka koju sam nedavno ulovio prije samog vodostaja. Štuke obvezno vraćam u vodu i dosta često je moj ribolovni moto ulovi i pusti. Volim loviti i šarane – kaže Tomislav Hajduković.

Kao i svi strastveni ribiči, i Tomislav jedva čeka završetak korona-krize kako bi opet mogli odlaziti na druženja uz ribolov u susjednu Mađarsku.

– Već smo se zaželjeli “lutanja” po drugim vodama pa se svi nadamo da će se uskoro otvoriti granice – zaključio je Tomislav Hajduković.

USTUPIO Tomislav Hajduković

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI