Rođeni ribolovac Tomislav: Već smo se svi zaželjeli “lutanja” po drugim vodama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tomislav Hajduković (36) iz Kunovec Brega od ranog je djetinjstva strastveni ribič. S godinama, ističe on, ljubav prema ribolovu sve je veća pa svaki slobodni trenutak provodi na vodi.

-Rodom sam iz Gole i Ješkovo i rijeka Drava su mi tako reći bili pod nosom i još dok nisam ni krenuo u školu, otac me vodio u ribolov. Odmah je ribičija postala glavna zanimacija bez koje je moj život jednostavno nezamisliv. Uživam u svakom odlasku u ribolov bez obzira na ulov – ističe Tomislav Hajduković.

Prije korona-krize često je Tomislav odlazio u ribolov i u susjednu Mađarsku, kao i diljem Hrvatske. Rijeke Dunav, Kupa i Sava, kao i Jadransko more, ističe on, ne mogu se mjeriti s Dravom.

– Za sve nas koji smo odrastali uz Dravu, ona je jednostavno nezamjenjiva i najdraža nam je za ribolov. Mene posebno veseli što sam uspio i suprugu Besu zaraziti ribolovom pa često i ona ide sa mnom na Dravu – kaže Tomislav Hajduković.

Pravog ribolova, dodaje on, nema bez dobrog društva. Zbog toga se previše i ne zamara ulovima i najvažniji mu je boravak u prirodi koji je idealan uz dobro društvo.

– Imao sam dosta kapitalnih ulova, a najdraži su mi amur od 13 kilograma i štuka koju sam nedavno ulovio prije samog vodostaja. Štuke obvezno vraćam u vodu i dosta često je moj ribolovni moto ulovi i pusti. Volim loviti i šarane – kaže Tomislav Hajduković.

Kao i svi strastveni ribiči, i Tomislav jedva čeka završetak korona-krize kako bi opet mogli odlaziti na druženja uz ribolov u susjednu Mađarsku.

– Već smo se zaželjeli “lutanja” po drugim vodama pa se svi nadamo da će se uskoro otvoriti granice – zaključio je Tomislav Hajduković.

USTUPIO Tomislav Hajduković

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Što to tam v bajti popevle?

Kakva se muzika čuje z ribičkih bajti? V onim kaj sem ja bil, ribiči, nasuprot očekivanju malograđanstva, poslušaju dobro muziko. A koja se muzika čuje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI