Roditelji: Dok u drugim mjestima treniraju u balonima, mi moramo voziti u drugi grad

Dok se u drugim gradovima za zimsko razdoblje koriste montažne balon-hale, članovi Teniskog kluba Križevci takve uvjete nemaju. Zadnjih su godina zimi trenirali u iznajmljenoj dvorani u Majurcu, koja je u međuvremenu prodana i prenamijenjena u nešto drugo. Iako ni taj teren nije imao idealne uvjete, barem je poslužio kao topao prostor u kojem se moglo trenirati za vrijeme hladnijih dana. Ne imajući adekvatan prostor za treninge zimi, odluka je pala na vožnju u drugi grad, točnije u Vrbovec, u kojem su dogovoreni termini u jednoj od dvorana, potvrdio nam je to trener Goran Gregurek.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kako smo ostali bez prostora, morali smo se brzo snaći. Iako nije idealno rješenje, barem je nešto. Tu je i dodatna odgovornost, do Vrbovca nam treba oko pola sata, a i sami vozimo da bismo odradili trening – rekao nam je Gregurek, nadodavši kako su i ograničeni termini dvorane u kojoj treniraju.

Iako u Križevcima brinu za svoje sportaše, pokraj novouređene atletske staze i izgrađene sportske dvorane uz Osnovnu školu Ljudevita Modeca, u tijeku su i radovi na gradskom stadionu, no tenisači će za neko trajnije rješenje izgledno još morati pričekati. Bilo je riječi o tome i na jednoj od sjednica Gradskog vijeća krajem prošle godine, a tada su iz Grada najavili projekt izgradnje namjenske dvorane za tenis na dosadašnjem igralištu u Cubincu.

– Dvorana u Potočkoj ulici također ih neće odbiti, iako mi je razumljivo da parket nije podloga za to. No, podsjećam kako smo prijavili projekt izgradnje dvorane u Cubincu preko Programa ruralnog razvoja. Ako i to ne prođe, onda ćemo tražiti druge izvore financiranja – odgovorio je tada gradonačelnik Mario Rajn.

Kako smo u međuvremenu doznali iz Grada, ta se situacija nije promjenila. Još uvijek se čekaju rezultati natječaja, dok se istovremeno traže druge mogućnosti financiranja projekta, poručili su iz Ureda gradonačelnika.

Tereni Teniskog kluba Križevci u Tomislavovoj ulici adekvatni su samo za toplije vrijeme, iako se razmišljalo i o natkrivanju. Međutim, balon-hale su energetski neučinkovite, a od njih se polako odustaje i na razini Europske unije, tvrdi Gregurek.

– Najmlađe skupine koriste termine u dvorani u Potočkoj ulici, no za malo starije uzraste parket nije adekvatna podloga. Također, u Vrbovec ne možemo organizirati prijevoz za sve zainteresirane – nadodaje Gregurek, koji u Vrbovec dvaput tjedno osobno prevozi nekolicinu mladih tenisača, u uzrastu do 12 godina.

Dodatni je problem što će nakon zime brojni zainteresirani na kraju odustati od bavljenja ovim sportom, ističe Gregurek.

– Ljeti imamo oko pedeset tenisača svih uzrasta, iako se svakog proljeća nakon gotovo pola godine neigranja taj broj gotovo prepolovi – zaključuje Gregurek.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI