Roditelji mogu elektronski predati zahtjev za naknadu za novorođenče

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Gradu Ludbregu svim roditeljima s područja grada od 4. kolovoza dostupna je usluga eNovorođenče. Uvođenjem ove usluge Grad Ludbreg omogućio je roditeljima novorođenog djeteta da prilikom prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani kroz uslugu dostave zahtjev za jednokratnu naknadu za novorođeno dijete.

Zbog uvođenja elektronskog zaprimanja zahtjeva za jednokratnom novčanom naknadom za novorođenčad, roditelji više neće morati u gradskoj upravi Grada Ludbrega predavati zahtjev, već će sve moći učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta.

Grad je roditeljima omogućio lakšu prijavu novorođenčadi

Inače, Odlukom o socijalnoj skrbi grada Ludbrega, pravo na isplatu naknade za novorođeno dijete može ostvariti i koristiti primatelj koji je državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem na području grada Ludbrega u trenutku rođenja djeteta za koje se traži jednokratna naknada i ako dijete za koje se traži naknada u trenutku podnošenja zahtjeva nije starije od jedne godine. Naknada za novorođeno dijete iznosi 1200 kuna jednokratno za prvo dijete, za drugo dijete 1500, a za treće i svako daljnje dijete 2000 kuna. Bitno je naglasiti da se uvođenjem usluge eNovorođenče neće ukinuti zaprimanje osobno podnesenih zahtjeva.

Foto Arhiva PL, Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI