Roditelji napokon dočekali: S novim mjestima za parkiranje izbjeći će se gužve

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uz zgradu đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak u Ulici Tina Ujevića u konačno će biti riješen prometni kolaps koji vlada u jutarnjim i popodnevnim satima, kad roditelji dovoze i dolaze po svoje mališane. Parkiralište ispred zgrade vrtića dosad je imalo kapacitet za samo deset auta pa je gradska uprava krenula u radove proširenja parkirališta. Kapacitet će biti povećan za 19 mjesta, što bi trebalo riješiti dosadašnji prometni kaos.

– Na postojeće parkiralište nadogradit će se još devet mjesta, dok će na prostor kod ulaza u jasličke skupine urediti deset parkirališnih mjesta svojevrsnog kružnog tipa, čime će se izbjeći gužve koje se stvaraju – kažu u gradskoj upravi.

Nova parkirališna mjesta bit će uređena do kraja ovog mjeseca, a u početku će domar vrtića i prometni redar paziti da roditelji pravilno koriste novo parkiralište radi izbjegavanja gužvi.

– Već duže smo upozoravali gradske čelnike na problem s parkiranjem kod zgrade vrtića jer je znalo biti i verbalnih sukoba roditelja. Konačno je gradska uprava reagirala i sve nas veseli što ćemo uskoro konačno moći normalno dovoziti i odvoziti našu djecu – kažu roditelji.

U Ulici Tina Ujevića nedaleko od zgrade vrtića u završnoj je fazi i izgradnja kružnog toka koji će dodatno zajamčiti sigurnost u prometu.

– Izgradnja kružnog toka na tom raskrižju bila je prioritet za grad jer je zbog gustog prometa na tom području bilo manjih prometnih nesreći izazvanih jutarnjom gužvom kod našeg vrtića. Kružni tok će smanjiti i brzinu prometovanja kroz Ulicu Tina Ujevića, a i vozače odsad više neće mučiti nepregledno raskrižje – navode u gradskoj upravi.

Rotor u Ujevićevoj

Uz kružni tok izgrađena je i spojna cesta s Ulicom Đure Basaričeka, a radovi obuhvaćaju i obnovu najoštećenijih dijelova nogostupa uz obližnje stambene zgrade.

– Izgradnja kružnog toka iskorištena je i za završetak uređenja ceste koja spaja ulice Tina Ujevića i Đure Basaričeka – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI