Roditelji predškolaraca ogorčeni na Općinu: Žalosno je da se u našem selu ne provodi program Male škole

Roditelji predškolaraca iz Podravskih Sesveta ogorčeni su što se za njihove buduće prvašiće ne provodi program Male škole.  Novoizgrađeni dječji vrtić u Podravskim Sesvetama još uvijek nije otvoren pa većina predškolaraca nije u sustavu predškolskog odgoja, a za razliku od prijašnjih godina, ističu roditelji, Općina se nije pobrinula da se program Male škole provodi u suradnji s Područnom školom Podravske Sesvete.  Za iduću školsku godinu 15 je kandidata za upis u prvi razred, a oni koji ne pohađaju dječje vrtiće u susjednim selima ostat će zakinuti za kvalitetne pripreme za početak školovanja.

– Program Male škole zakonom je obvezan za sve predškolarce, a našu Općinu to očito ne zanima. Aktualna općinska vlast planirala je da će lani u rujnu otvoriti dječji vrtić, no to se nije dogodilo pa nema ni programa Male škole. Žalosno je da se općinski čelnici nisu pobrinuli da se Mala škola provodi, kao i prije, u suradnji s Područnom školom Podravske Sesvete – ističu ogorčeni roditelji.

Općina je, ako već u Podravskim Sesvetama nema programa Male škole, dodaju roditelji, dužna o svom trošku organizirati prijevoz predškolaraca u susjedne vrtiće ili škole koji provode taj program. Iako su roditelji upozorili na tu zakonsku obvezu, nisu dobili nikakav odgovor općinske uprave.

– Očito donačelnika Mladena Siteka, koji je zapravo glavni općinski čelnik, nimalo ne zanima to što naša djeca neće proći kvalitetne pripreme za početak školovanja. I na društvenim mrežama skrenuli smo pozornost na tu problematiku, no to donačelnika Siteka nije ponukalo da nam se obrati. Najžalosnije u cijeloj toj priči je da nam se, umjesto naših općinskih čelnika, obratio Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski, koji nam je ponudio mogućnost da naša djeca pohađaju Malu školu u Kloštru Podravskom – zaključili su roditelji.

Poslali smo upit općinskoj upravi da se očituje zašto se ne provodi program Male škole u Podravskim Sesvetama, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

foto Stjepan Jagić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI