Roditelji se pobunili: za izlet u Koprivnicu 105 kuna je previše

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osnovna škola u Goli, zajedno s pripadajućim područnim školama, organizirala je izlet za učenike u Koprivnicu, na što su se pojedini roditelji djece pobunili zbog previsoke cijene izleta od 105 kuna.

– Mislim da je ta cijena za ono što će raditi u Koprivnici previsoka. Djeca će busom ići u Koprivnicu, tamo posjetiti Podravku, Galeriju i ići u kino, a nije mi jasno zašto to košta 105 kuna. Izlet je sad zbog štrajka prosvjetara odgođen, ali svejedno ćemo morati to platiti – rekla je majka jednog osnovnoškolca iz Prekodravlja.

Kaže, i drugi roditelji komentirali su previsoku cijenu izleta, no na kraju su platili jer nisu imali drugog izbora.

– Želim ukazati da je ta cijena previsoka, ali ne bih željela da moje dijete ima problema u školi pa ne želim otkrivati ime i prezime. Želim samo da se zna točno koliko to košta i otkuda su oni našli 105 kuna – zaključila je.

Za obrazloženje smo upitali Hrvoja Matića, ravnatelja OŠ Gola.

– Kao prvo, izleti nisu obavezni i djeca ne moraju ići na izlet, a kao drugo, roditelji su dvaput dali suglasnost za izlete već ranije. Učenike nitko ne tjera na izlet, a oni učenici koji neće ići u školi će imati organizirane neke nastavne aktivnosti – rekao je ravnatelj Matić.

Kaže, ne želi ulaziti u detalje izleta, a učiteljice koje organiziraju takve aktivnosti već godinama to rade i nitko dosad nije imao primjedbi. – Učiteljice znaju kako se organiziraju izleti, prikupljaju ponude nekoliko agencija i izaberu onu najbolju – zaključio je ravnatelj Matić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI