Roditelji u strahu: Psi lutalice svakog jutra dolaze pred školu, strahujemo za svoje mališane

Očito prvo netko treba stradati da bi se problem riješio – ogorčeni su roditelji školaraca


Autor: podravski.hr — 26.02.2019. / 8:57 Aktualno

Psi ispred đurđevačke osnovne škole

U samom središtu Đurđevca sve je više pasa lutalica, što kod brojnih građana izaziva nelagodu i strah, prvenstveno zbog njihove djece. Psi lutalice svakog jutra dolaze i pred osnovnoškolsku zgradu zbog čega su posebno ogorčeni roditelji školaraca.

– Ima djece koja se boje pasa i koja s grčem odlaze u školu jer znaju da će ih ispred ulaza dočekati psi. Bojimo se za njihovu sigurnost jer su psi nepredvidivi i uvijek postoji mogućnost da napadnu djecu. Očito prvo netko treba stradati da bi se problem riješio – kažu roditelji školaraca.

Problem s psima lutalicama, dodaju roditelji, postoji već nekoliko mjeseci i krajnje je vrijeme da reagiraju službe nadležne za tu problematiku.

– Nije nam jasno kako komunalni redar ne vidi da se po središtu grada, gdje je smještena i zgrada gradske uprave, slobodno kreću psi. Problem predstavljaju i pojedini vlasnici pasa koji svoje ljubimce puštaju s uzice da bez kontrole šeću glavnim trgom – ističu roditelji.

Roditelji su s problemom pasa lutalica upoznali učitelje te im skrenuli pozornost da ima djece koja se zbog toga ne osjećaju sigurno.

– Mi smo obavijestili komunalnog redara da se oko škole svakodnevno pojavljuju psi te se nadamo da će problem biti riješen u najkraćem mogućem roku – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana.

U gradskoj upravi ističu kako se slučajevi pasa lutalica rješavaju po prijavi, no problem je nemoguće iskorijeniti jer neodgovorni građani sve češće po gradskim kvartovima ostavljaju pse o kojima ne žele voditi brigu.

– Ti psi nisu čipirani pa je nemoguće utvrditi njihova vlasnika, a za zbrinjavanje pasa lutalica potrebno je pozvati djelatnike Veterinarske stanice Koprivnica koja je jedina ovlaštena za taj problem. Od škole je dobivena prijava pa će se krenuti u zbrinjavanje pasa koji ugrožavaju sigurnost školaraca – kažu u gradskoj upravi.(db)

FOTO: DARKO IMBRIŠA