Roditelji zabrinuti: Bojimo se za život naše djece na putu u školu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Radovi na rekonstrukciji prometnice u Starogradskoj ulici u prigradskom naselju Reka izazvali su polemiku među mještanima, posebice roditeljima čija djeca onuda svakodnevno odlaze u školu. Naime, u ulici se trenutno radi punom parom, a od građevinskih strojeva i redovnog prometa, jer ulica nije zatvorena za promet, jedva se prolazi.

– Razumijem da se radovi moraju obaviti i da to traje, no jako se bojimo za djecu kad idu u školu. Neki roditelji, poput mene, vozimo ih svakog dana i dolazimo po njih, no mnoga djeca idu u školu pješice, a tamo su osuđena na vrludanje između građevinskih strojeva, rupa, hrpa šljunka i slično – rekla je majka jednog učenika.

I učiteljice iz PŠ Reka rekle su da je prilično opasno prolaziti Starogradskom za vrijeme trajanja radova, a da ne vode svi roditelji djecu u školu pa su oni, posebice prvašići, u opasnosti.

– Dosad nije bilo problema, ali za mališane koji često ne paze kuda hodaju ovo predstavlja opasnost. Puno je tu strojeva i mještana koji koriste ovu cestu, a opet, kad se radovi završe, tuda će se auti voziti brže nego do sada – rekle su učiteljice.

Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica OŠ A. N. Gostovinski pod koju spada PŠ Reka, kaže kako školu nitko od izvođača radova nije informirao o trenutnom stanju niti da će se zbog radova otežano dolaziti do škole.

Apeliraju na Rečane

– Mogli su nas nazvati i objasniti što će se i koliko dugo tamo raditi pa bismo mi održali sastanak s roditeljima da se s njima dogovorimo, a i djeci bismo skrenuli pažnju na opasnosti – rekla je ravnateljica Gazdić Buhanec.

Iz Grada Koprivnice poručuju kako su poduzete sve mjere sigurnosti te mole građane za strpljenje i suradnju.

– Prema našim saznanjima, na gradilištu se opasna mjesta svakodnevno osiguravaju i pregledavaju nakon završetka radnog vremena izvođača radova. Također, izvođač radova dobio je uputu da posebnu pozornost usmjeri na djecu koja se kreću gradilištem na putu prema školi, kao i prolaznike koji koriste Starogradsku ulicu, pogotovo prilikom prolaska pored strojeva – kazao je Dejan Mihalec, viši stručni suradnik za građenje u Gradu Koprivnici.

Ovim putem apeliraju na građane naselja Reka da i sami pripaze prilikom kretanja Starogradskom ulicom, te da pokušaju djeci osigurati pratnju punoljetne osobe ako je to moguće.

– Po završetku radova, pješaci će duž cijele Starogradske ulice unutar naselja imati na raspolaganju pješačku stazu širine 2,5 metra te će se izgradnjom staze osigurati sigurno kretanje svih pješaka, pa tako i djece – rekao je Mihalec.

Svi radovi koji se trenutno provode u Reki trebali bi biti gotovi u kolovozu. – Radovi na izgradnji spojne prometnice između naselja Starigrad i Reka teku u skladu s terminskim planom izvođenja, bez kašnjenja. Trenutno se privode kraju grubi radovi na drugoj fazi između ulaska u naselje Reka i Trga Ljudevita Gaja, te su istovremeno započeti radovi na prvoj fazi od Trga Ljudevita Gaja do državne ceste D41. Asfaltiranje druge faze predviđeno je za travanj. Treća faza projekta je završena, osim uređenja zelenih površina i iscrtavanja i postavljanja vertikalne i horizontalne signalizacije, što je previđeno na samom kraju radova. Molimo stanovnike spomenutih naselja u kojima se izvode radovi te ostale građane za poštivanje postavljenih privremenih propisa i ograničenja, a radi očuvanja sigurnosti svih spomenutih. Isto tako, znamo da su roditelji zabrinuti za svoju djecu koja svakodnevno prolaze tim putem do škole, ali Grad Koprivnica i izvođač radova čine sve po pitanju sigurnosti – rekao je Hrvoje Ružić, referent za informiranje Grada Koprivnice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI