Rok završetka radova pomaknut do 30. srpnja, vremenski uvjeti nisu ih mazili

Podravski list profile

Kišna razdoblja u svibnju pomaknula su rok za završetak rekonstrukcije Ulice Franje Lugarića u Virju. Od prošlog tjedna nastavljeni su radovi na pripremanju nogostupa za asfaltiranje, kao i oštećenih dijelova ceste uz same rubnjake.

-Vrijeme je učinilo svoje i zbog toga je rok za završetak rekonstrukcije Lugarićeve pomaknut na 30. srpnja. Znamo da stanovnicima nije lako zbog neuređenih prilaza njihovim kućama, ali protiv više sile ne možemo se boriti. Tijekom ovog tjedna bit će asfaltiran nogostup s prilazima, dok će se kompletna cesta asfaltirati na samom kraju rekonstrukcije – pojašnjava Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

Ti radovi dio su projekta rekonstrukcije Lugarićeve i Gundulićeve čija je ukupna vrijednost pet milijuna kuna, od čega 3,5 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda, dok je preostalih 1,5 milijun osigurala Općina Virje. Projektom je predviđena izgradnja kružnog toka na raskrižju Lugarićeve i Kolodvorske ulice.

-Rekonstrukcija Gundulićeve je završena. Tako je dio ulice koji vodi prema školi dobio nogostup i proširenu cestu, čime je riješen jedan od najvećih prometnih problema. U odvojku Gundulićeve prema Ulici Ante Starčevića proširena je i ponovno asfaltirana cesta – zaključio je Mirko Perok.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti