Ronaldo iz Novigrada ukrao i slupao dva auta, prijeti mu 16 mjeseci zatvora

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Željko zvani Ronaldo (36) iz Novigrada Podravskog optužnicom varaždinskih tužitelja tereti se za dvije krađe automobila na području Varaždina.

Prema kaznenoj prijavi koju su protiv njega podignuli varaždinski policajci, a nakon provedene istrage Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, Ronaldo se tereti da je u razdoblju od 7. do 11. studenog prošle godine na području Varaždina ukrao dva osobna automobila. Najprije je tijekom noći sa 7. na 8. studenog prošle godine između 23.50 i 8.00 sati u Masarykovoj ulici u Varaždinu ispred stambene zgrade uzeo citroen C5 kojim se odvezao do mjesta Parag gdje ga je ostavio na makadamskom putu.

Zatim je 11. studenog oko 21.50 sati u Milkovićevoj ulici u Varaždinu na parkiralištu između zgrada uzeo drugi automobil, fiat pandu varaždinskih oznaka koja je u vlasništvu jednog poduzeća iz Varaždina. Taj automobil samo je provozao po pakriralištu zato što je rampa bila spuštena te se nije mogao odvesti kamo je namjeravao. Tužitelji u optužnici zaista nisu imali razumijevanja prema nepodgovornom Ronaldu. Od Općinskog suda traže da ga se proglasi krivim i da se osudi na godinu i četiri mjeseca zatvora.

Zašto tako strogo? ‘Nestašni’ Ronaldo stari je znanac policije i sudova, te dosta česti stanar brojnih kaznionica. Iza sebe ima podulji popis kaznenih djela, jedno razbojništvo zbog kojeg je osuđen na godinu i pol zatvora, a većinom je osuđivan zbog krađa, teških krađa i različitih kombinacija kaznenih djela uglavnom imovinskih delikata, a nije mu prvi put niti da je ukrao automobil, njime se poslužio i odvezao u nepoznato te ga u manje-više čitavom stanju ostavljao na poljskim putevima u blizini svog krajnjeg odredišta.

U krađama automobila uvelike su mu pomogli građani koji su svoje limene ljubimce ostavljali otključane s ključevima u kontakt-bravi. Tako je naš Ronaldo i uspio ukrasti automobile u Varaždinu.

Vlasnik citroena C5 iz Varaždina uopće nije niti znao da mu je automobil ukraden, a krađu nije odmah prijavio zato što je isprva mislio da je automobil ostavio negdje drugdje. O tome su ga obavijestili policajci iz Čakovca da je njegov automobil pronađen kod Trnovca. – Zajedno s bratom otišao sam u Trnovec gdje me je pričekala patrolna policija, a tamo sam vidio i svoj automobil koji je bio u grabi kraj cete. Prednji dio automobila, kao i kiler, bili su razbijeni, razrezano je bilo sjedište vozača i oba sigurnosna pojasa i ukraden akumulator. Šteta na autu bila je 2500 kuna – rekao je vlasnik ukradenog citroena.

Vlasnica tvrtke kojoj je Ronaldo ukrao fiat pandu rekla je kako je automobil otključan na parkiralištu i s ključevima u bravi ostavila njezina zaposlenica koja je automobil ostavila nakratko zato što je imala za dostavu još hrane. Djelatnica je vidjela dva muškarca koji su ukrali automobil, a kako nisu mogli izaći iz parkrirališta zbog rampe, pokušali su to preko rubnjaka na drugom kraju. No, nisu uspjeli i napustili su vozilo.

Tada nije bilo štete na automobilu, no nakon toga na automobilu je puštalo ulje te je odvezen u servis. Utvrđen je kvar getribe, vilice i ostalih dijelova. Ta oštećenja nastala su prilikom krađe automobila, a to je vlasnicu koštalo 5000 kuna. Policajci su ih uhvatili nedugo nakon toga. Okrivljeni Ronaldo nedjelo je priznao i pravdao se kako je bio pijan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI