Rotvajler nas je krvoločno napao, branila sam svoju Roxy, ali nije preživjela

Tri dana šoka, brojne ozljede ruke, razderan palac, ali najgore od svega, gubitak voljenog psa, mješanke koja se odazivala na ime Roxy. Sve je to epilog napada psa, kuje rotvajlera 24. studenog ove godine, koji se dogodio u Koprivnici. Na napadnutoj vlasnici, Koprivničanki Dijani Valeš Renjo, iako je već prošlo dva tjedna od napada, još uvijek su vidljivi fizički tragovi ozljeda, ali i oni psihički, jer šok koji je proživjela Dijana bio je tako strašan da je tek za tri dana od nemilog događaja shvatila što se zapravo dogodilo.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Bila je to srijeda kao i svaka druga, Dijana je ujutro prije posla pokupila svoju voljenu Roxy i odvezla je do svoje majke na čuvanje. Jer, Roxy je bila pas kojoj nije nedostajalo ljubavi i pažnje te je imala status člana obitelji. Čitavih šest godina otkad je kao štene udomljena iz prihvatilišta.

U tom trenutku kuja rotvajlera iz susjedne kuće počela je lajati, ali niti to nije bilo ništa neobično jer su se dvije kuje lavežom tako svakodnevno obračunavale. No tog jutra moćna kuja rotvajlera imala je na umu nešto drugo. Neki detalj joj je posebno zasmetao te je preskočila ogradu svog dvorišta i ušla u dvorište kuće Dijanine majke i, kako nam Dijana priča, krvoločno napala nju i njezinu Roxy.

– Sve se dogodilo u trenu te isprva nismo mogli razaznati što se uopće događa od šoka, ali sam spremno stala između napadača i moje Roxy. Kasnije, kada sam razmišljala o svemu, sve to odvijalo se u nekoliko munuta, ali meni se činilo kao vječnost. Kuja rotvajlera nije posustajala, a tada je moja majka donijela bocu hladne vode i tek kada ju je prolila po rotvajleru, tada je napad prestao – objasnila je Dijana Valeš Renjo.

Dijana sa svojom Roxy

Dijana je nakon napada morala na hitno bolničko liječenje te na operaciju palca koji joj je razderan, ali ozlijeđene su joj i obje ruke. Ne može koristiti palac na lijevoj ruci koja joj je dominantna, no liječnici kažu da će se stanje popraviti. Ozljede su joj vjerojatno nanijeli obadva psa u svojoj borbi.

– Izjavila sam policiji da me ozlijedio moji pas, jer sam u tome trenutku tako mislila, sad više nisam sigurna. Sve se odvijalo munjevito – navela je Dijana

  Najteže posljedice ipak je pretrpjela Roxy, koja je nakon tjedan dana od napada  uginula.

– Kada su me vozili na hitnu, moja majka odmah je nazvala i veterinara. Roxy je morala na operaciju. Veterinar je rekao mom suprugu da je jedina šansa amputacija stražnje desne noge. Rekli smo da učine što treba samo da se spasi naša Roxy – tužnim tonom govori Dijana o posljednjim danima svoje voljene mješanke.

Kad se pomalo počela oporavljati od napada, Dijana je bila sretna što je i Roxy počela pokazivati znakove oporavka. No nakon tjedan dana stanje se pogoršalo i Roxy nije preživjela.

– Bio je taj dan i veterinar kod nas, ali joj nije bilo spasa. Kaže da se vjerojatno  stvorio neki tromb i Roxy je samo zaspala. Vjerujem da je i vlasnicima psa koji nas je napao teško, ali to neće vratiti našu Roxy. Radi se o mladim ljudima, s kojima nismo imali nikakve probleme. Ograda je bila zatvorena, ali očigledno nešto nije bilo u redu sa psom – navela je Dijana.

Kako kaže, ovakav napad psa zasigurno se mogao spriječiti, ali vlasnici psa moraju znati da je pas obveza, i to svakodnevna.

– Naša Roxy nije išla na neki formalni trening, ali je bila socijalizirana, obožavala se družiti s ljudima, nije napadala druge pse. Sve je to rezultat naših svakodnevni šetnji, socijalizacije s drugim psima, i naše brige o njoj.  Vlasnici pasa, posebno onih koji su nešto veći, moćniji ili agresivniji, imaju obvezu njima se baviti. Nije dovoljno samo nabaviti psa, s njima treba živjeti – navela je Dijana, te dodala da je ova poruka bila i njezin motiv za javni istup nakon nemilog događaja.

Što se tiče policijskog postupanja, vlasnici rotvajlera platila je kaznu od 100 kuna zbog prekršaja držanja životinje bez nadzora.

FOTO Nikola Wolf / Privatan album

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI