RUGLO OD ‘KOLODVORA’: Pitanje je vremena kad će netko stradati

Podravski list profile

Zgrada na željezničkoj postaji u prigradskom naselju Sirova Katalena godinama predstavlja ruglo i opasnost za putnike i mještane koji žive u blizini. S krovišta zgrade odavno je počeo padati crijep, a i sama konstrukcija u lošem je stanju pa otpadaju žbuka i cigle. I unutrašnjost zgrade u katastrofalnom je stanju pa je putnici ne mogu koristiti kao zaklon kad prilikom kiša čekaju vlak.

Mještani i Mjesni odbor već duže upozoravaju na ruglo i opasnost, a u rješavanje problematike uključili su i gradsku upravu. Grad se u nekoliko navrata pobrinuo za čišćenje okoliša, no ponovno je i sam prilaz zgradi zapušten, što dodatno izaziva ljutnju Katalenčana.

– Hrvatske željeznice godinama nisu ništa uradile po pitanju zapuštene zgrade, a čak se ne udostoje niti čistiti okoliš. Mi koji prolazimo uz zgradu oprezni smo jer stalno prijeti opasnost da nam nešto s krova ili sa same zgrade ne bi palo na glavu – priča nam Mirjana Osman koja živi nedaleko od željezničke postaje.

Još uvijek u Sirovoj Kataleni ima mještana koji putuju vlakom, a to su uglavnom školarci koji se školuju u Bjelovaru. Prvenstveno zbog njihove sigurnosti, ističe Mirjana Osman, nužno je srušiti zgradu i urediti okoliš.

– Pitanje je vremena kad će netko stradati zbog nebrige oko zgrade. Znamo da bi obnova bila skupa i neisplativa, no za rušenje nije potreban velik novčani iznos i krajnje je vrijeme da se nešto poduzme – dodaje Mirjana Osman.

Gradska uprava u više navrata obratila se Hrvatskim željeznicima u čijem je vlasništvu zgrada, no još uvijek nije dobila konkretan odgovor kad će krenuti rušenje jer je sasvim izvjesno da državna tvrtka neće ulagati u obnovu.

– U početku su sektori Hrvatske željeznice prebacivali odgovornost s jednog na drugi, a nedavno smo dobili odgovor da obnovu nemaju u planu. Mi ćemo i dalje činiti sve što je u našoj moći da se ovaj problem riješi i da se ukloni glavno ruglo u Sirovoj Kataleni. Uspjeli smo Hrvatske željeznice natjerati da očiste “pojas” uz prugu uz Podravsku magistralu pa vjerujem da će se uskoro pobrinuti i za rušenje dotrajale zgrade na stanici u Sirovoj Kataleni – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Poslali smo upit i Hrvatskim željeznicama namjeravaju li “zbrinuti” ruglo u Sirovoj Kataleni, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI