RUGLO OD ‘KOLODVORA’: Pitanje je vremena kad će netko stradati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zgrada na željezničkoj postaji u prigradskom naselju Sirova Katalena godinama predstavlja ruglo i opasnost za putnike i mještane koji žive u blizini. S krovišta zgrade odavno je počeo padati crijep, a i sama konstrukcija u lošem je stanju pa otpadaju žbuka i cigle. I unutrašnjost zgrade u katastrofalnom je stanju pa je putnici ne mogu koristiti kao zaklon kad prilikom kiša čekaju vlak.

Mještani i Mjesni odbor već duže upozoravaju na ruglo i opasnost, a u rješavanje problematike uključili su i gradsku upravu. Grad se u nekoliko navrata pobrinuo za čišćenje okoliša, no ponovno je i sam prilaz zgradi zapušten, što dodatno izaziva ljutnju Katalenčana.

– Hrvatske željeznice godinama nisu ništa uradile po pitanju zapuštene zgrade, a čak se ne udostoje niti čistiti okoliš. Mi koji prolazimo uz zgradu oprezni smo jer stalno prijeti opasnost da nam nešto s krova ili sa same zgrade ne bi palo na glavu – priča nam Mirjana Osman koja živi nedaleko od željezničke postaje.

Još uvijek u Sirovoj Kataleni ima mještana koji putuju vlakom, a to su uglavnom školarci koji se školuju u Bjelovaru. Prvenstveno zbog njihove sigurnosti, ističe Mirjana Osman, nužno je srušiti zgradu i urediti okoliš.

– Pitanje je vremena kad će netko stradati zbog nebrige oko zgrade. Znamo da bi obnova bila skupa i neisplativa, no za rušenje nije potreban velik novčani iznos i krajnje je vrijeme da se nešto poduzme – dodaje Mirjana Osman.

Gradska uprava u više navrata obratila se Hrvatskim željeznicima u čijem je vlasništvu zgrada, no još uvijek nije dobila konkretan odgovor kad će krenuti rušenje jer je sasvim izvjesno da državna tvrtka neće ulagati u obnovu.

– U početku su sektori Hrvatske željeznice prebacivali odgovornost s jednog na drugi, a nedavno smo dobili odgovor da obnovu nemaju u planu. Mi ćemo i dalje činiti sve što je u našoj moći da se ovaj problem riješi i da se ukloni glavno ruglo u Sirovoj Kataleni. Uspjeli smo Hrvatske željeznice natjerati da očiste “pojas” uz prugu uz Podravsku magistralu pa vjerujem da će se uskoro pobrinuti i za rušenje dotrajale zgrade na stanici u Sirovoj Kataleni – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Poslali smo upit i Hrvatskim željeznicama namjeravaju li “zbrinuti” ruglo u Sirovoj Kataleni, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI