Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ruka podrške: Zaposlili 36 žena, pomogli 261 starijoj osobi

Ovaj je tjedan održana završna konferencija projekta Ruka podrške koji se provodi u sklopu poziva za zapošljavanje žena, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Klub za starije osobe “Mariška”, a partneri Grad Koprivnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

-Projekt je vrijedan 2,6 milijuna kuna, a zahvaljujući njemu na godinu dana zaposleno je 36 žena, koje su brinule o ukupno 261 starijoj osobi što je 81 korisnik više od onoga što je na početku provedbe projekta bilo zadano – kazali su u Mariškama i dodali kako je projekt uspješno proveden.

Unaprijedili su, kažu, radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a u svrhu ublažavanja rizika od siromaštva i poboljšanja položaja na tržištu rada.

-S druge strane postigli smo i krajnji cilj vezano uz korisnike, a to je da smo unaprijedili socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života naših starijih i nemoćnih osoba na području grada, a u svrhu sprečavanja njihove nepotrebne institucionalizacije – kazala je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“.

Iz Kluba su također istaknuli kako se nadaju da će nadležna tijela uskoro omogućiti nastavak ovog Programa.

-Kvaliteta društva i zajednice može se ocijeniti upravo prema odnosu prema najstarijim građanima koji u njoj žive. Projekt je pokazao da ove dvije komponente – zapošljavanje žena i briga o starijima, multicipliraju svoju vrijednost. Sigurna sam da ovo nije samo jedan u nizu projekata već da će postati standard koji treba biti prisutan u svakoj zajednici – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice.

-Ponosna sam da sam dio ovog projekta. Svaka od nas nosi određenu toplinu u svom srcu koju smo prenosile na naše korisnike koji su nas dočekivali s osmjehom na licu – kazala je Draženka Šegrc-Burek te napomenula kako se i korisnici nadaju da će se projekt nastaviti.

FOTO Grad Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI