Rupe su sve veće, ne vjerujemo da nema novca za krpanje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U dijelu Kolodvorske ulice u Đurđevcu u gradskom kvartu Ledine cesta je puna udarnih rupetina koje otežavaju promet i zadaju velike muke vozačima i stanovnicima. Zbog ogromnih rupetina vozači se ne mogu mimoilaziti i moraju dobro paziti da ne oštete svoja vozila. Ta cesta vodi do željezničkog kolodvora i do pogona pojedinih tvrtki pa je prometna i zbog toga je, kažu vozači i stanovnici, nepojmljivo da gradske službe ništa ne čine kako bi se sanirale rupe.

– Rupe su sve veće, a ne vjerujem da nema novca da se barem zakrpaju ili da se navozi šljunak i izravna s bankinom. Svaki dan tom cestom moram proći dvaput jer tu radim, a kad vidim da mi auto ide u susret, moram doslovno stati kako ne bih oštetio auto. Najgore je dok ususret idu kamioni s kojima se ne možemo mimoići, nego se moramo dobrano pomaknuti na bankinu, kao i dok tom cestom moramo proći viljuškarom – kaže Luka Posavec.

Udarne rupe u Kolodvorskoj ulici ponovno su nastale prije godinu dana

Udarne rupe, dodaje Luka Posavec, ponovno su nastale prije godinu dana, s čime je gradska uprava dobro upoznata. U nekoliko navrata gradski su službenici bili u obilasku ceste, ali rupe nisu sanirane.

– Krpanje rupa ne zahtijeva puno novca pa je žalosno što ni brojna upozorenja nas vozača, kao i stanovnika, nisu dovoljna da se cesta dovede u red. Kad padne kiša, rupe se pretvaraju u lokve, što je još veći problem vozačima koji ne znaju za te rupe jer se ne vide od vode – kaže Luka Posavec.

Stanovnici Kolodvorske ulice ističu da je zbog rupa ugrožena i sigurnost biciklista i pješaka, pogotovo u večernjim satima. Velik problem stvara i odvodnja oborinskih voda koja nije riješena na odgovarajući način. Prilikom svake obilnije kiše u podrume se slijeva kišnica, a zbog neodržavanja kanala uz željezničku prugu i podzemne vode poplavljuju im imanja. 

– U našem dijelu ulice malo je kućanstva i očito nas se zbog toga gleda kao građane drugog reda. Već sam nekoliko puta platio navoženje šljunka u dvorište da ublažim posljedice poplava – kaže Zlatko Koruc.

Foto Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pijani mladić ušao u tuđu kuću

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da mladić (18) pod utjecajem alkohola od 1,25 promila jučer oko pet sati ujutro uČepelovcu neovlašteno ušao u kuću muškarca

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI