Rupe su sve veće, ne vjerujemo da nema novca za krpanje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U dijelu Kolodvorske ulice u Đurđevcu u gradskom kvartu Ledine cesta je puna udarnih rupetina koje otežavaju promet i zadaju velike muke vozačima i stanovnicima. Zbog ogromnih rupetina vozači se ne mogu mimoilaziti i moraju dobro paziti da ne oštete svoja vozila. Ta cesta vodi do željezničkog kolodvora i do pogona pojedinih tvrtki pa je prometna i zbog toga je, kažu vozači i stanovnici, nepojmljivo da gradske službe ništa ne čine kako bi se sanirale rupe.

– Rupe su sve veće, a ne vjerujem da nema novca da se barem zakrpaju ili da se navozi šljunak i izravna s bankinom. Svaki dan tom cestom moram proći dvaput jer tu radim, a kad vidim da mi auto ide u susret, moram doslovno stati kako ne bih oštetio auto. Najgore je dok ususret idu kamioni s kojima se ne možemo mimoići, nego se moramo dobrano pomaknuti na bankinu, kao i dok tom cestom moramo proći viljuškarom – kaže Luka Posavec.

Udarne rupe u Kolodvorskoj ulici ponovno su nastale prije godinu dana

Udarne rupe, dodaje Luka Posavec, ponovno su nastale prije godinu dana, s čime je gradska uprava dobro upoznata. U nekoliko navrata gradski su službenici bili u obilasku ceste, ali rupe nisu sanirane.

– Krpanje rupa ne zahtijeva puno novca pa je žalosno što ni brojna upozorenja nas vozača, kao i stanovnika, nisu dovoljna da se cesta dovede u red. Kad padne kiša, rupe se pretvaraju u lokve, što je još veći problem vozačima koji ne znaju za te rupe jer se ne vide od vode – kaže Luka Posavec.

Stanovnici Kolodvorske ulice ističu da je zbog rupa ugrožena i sigurnost biciklista i pješaka, pogotovo u večernjim satima. Velik problem stvara i odvodnja oborinskih voda koja nije riješena na odgovarajući način. Prilikom svake obilnije kiše u podrume se slijeva kišnica, a zbog neodržavanja kanala uz željezničku prugu i podzemne vode poplavljuju im imanja. 

– U našem dijelu ulice malo je kućanstva i očito nas se zbog toga gleda kao građane drugog reda. Već sam nekoliko puta platio navoženje šljunka u dvorište da ublažim posljedice poplava – kaže Zlatko Koruc.

Foto Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI