Rušenje brojnih stabala prilikom uređenja perivoja zabrinulo građane

Posljednjih dana brojni su Ludbrežani primijetili rušenje stabala na prostoru oko dvorca Batthany, što je mnoge i zasmetalo jer se radi o velikom broju stabala i poznatom parku koji je ostao ogoljen.

Dio stanovništva nije zadovoljan učinjenim, a sve zanima što će se zapravo napraviti na ovoj poznatoj gradskoj lokaciji. Zbog toga smo upit poslali u Grad te saznali kako se radi o nastavku radova na uređenju perivoja dvorca, a sve prema projektu arhitektonskog ureda specijaliziranog za krajobraznu arhitekturu Zeleni ured d.o.o.

– Prema slici iz 1859. godine vidljivo je da je park nekad bio zapadno od dvorca, između Gundulićeve ulice, Trga slobode i Ulice P. Zrinskog, te da smo se pri rekonstrukciji parka prije nekoliko godina vodili upravo skicama nekadašnjeg baroknog perivoja – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

– Ovim projektom obuhvaća se oživljavanje i svih dijelova perivoja, pa i onog zapadno od dvorca koji je služio samo u vrijeme Svete nedjelje kao mjesto za zabavne sadržaje. Kako takve sadržaje premještamo iz okolice dvorca, odnosno starog grada na druge lokacije i vraćamo reprezentativan pogled i na zapadnu stranu dvorca, prema planu uređenja treba ukloniti stara i bolesna stabla i zamijeniti ih novim nasadima koji će osigurati vidljivost zgrade, zaštićenog kulturnog dobra – rekao je gradonačelnik Bilić, tako da Ludbrežani ipak ne moraju strahovati jer će se stari nasadi zamijeniti novima.

Osim toga, iz Grada su poručili kako se uređuju dodatne staze s rasvjetom, dječje igralište te priprema prostor za prihvat fontane adekvatne ugođaju. Projekt uređenja ukupne je vrijednosti oko 450.000 kuna, u što nije uračunata fontana koja je dio drugog projekta, a koji će se tek razvijati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI