RUSVAJ OKO PONOĆI Pijani mladić (22) policajca ‘maznuo’ šakom u glavu. Nisu mu ostali dužni

Mladići su odlučili parkirati se i praviti kao da se ništa nije dogodilo


Autor: podravski.hr — 12.01.2018. / 15:58 Crna kronika

Ilustracija / Djed je odmah priveden u postaju, pa na sud

Muškarac (34) iz okolice Koprivnice kazneno je prijavljen nakon što je u srijedu navečer napao policijskog službenika, a pritom je i sam ozlijeđen.
Nesvakidašnji sukob odigrao se oko 23.30 sati na parkiralištu Zavoda za zapošljavanje u Šenoinoj ulici u Koprivnici. Dvojac u automobilu kojim je krivudao Opatičkom ulicom uočili su ‘temeljni’ policajci i krenuli za njime. Kada ih je dvojac u automobilu uočio, mladići su odlučili parkirati se i praviti kao da se ništa nije dogodilo. No, kada su policajci krenuli u ‘akciju’, nastao je pravi cirkus.
Vozač (34) nije imao dokumente, a izmjerili su mu 1,08 promila. Kako je pokazivao namjeru da će dalje voziti, policajci su ga odlučili privesti u postaju na triježnjenje. U međuvremenu je na parkiralište stigla i ekipa prometne policije. Tada je iz automobila izašao suvozač (22) koji je bio znatno pijaniji od prijatelja (1,88 promila). Početno negodovanje zbog pritvaranja prijatelja ubrzo je preraslo u vrijeđanje i omalovažavanje policajaca.
Kako se opirao policajcima, 34-godišnjak je tijekom privođenja udario jednog šakom u glavu. Policajac ga je s kolegom srušio na tlo i vezao lisicama. Tijekom postupanja je i 34-godišnjak je ozlijeđen.
S drugim izgrednikom policajci su imali manje problema, no i on se pokušao opirati pa je i sam završio u lisicama. Privedeni su u postaju, a nakon triježnjenja gore je prošao vozač koji je napao policajca zato što je osim kaznene prijave zaradio i dvije prekršajne, zbog remećenja javnog reda i mira i prometnih prekršaja. Njegov mlađi prijatelj prijavljen je samo zbog vrijeđanja policajca. Obojica su pušteni na slobodu. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA