RUSVAJ U SABORU: Nećeš izaći živ! Dobit ćeš batine! Razbit ću te majmune, mrš!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

ZAGREB, 5. travnja 2019. (Hina) – Saborski zastupnik Živog zida (ŽZ) Branimir Bunjac (ŽZ), noćas je tijekom maratonske sjednice Sabora, dok je saborska Staža iznosila njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice, prijetio pripadnicima službenicima Straže koji su to radili da – “neće izaći živi”, pokazale su snimke HRT-ove kamare.

 „Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobit ćete batine! Tebe ću razbiti majmune, mrš!”,  vikao je saborski zastupnik Bunjac stražarima, pokazuje situacija koju su snimile HRT-ove kamare, a koja se nije vidjela za internog saborskog prijenosa.

 Taj se prijenos, naime, uobičajeno prekida kada se odredi stanka, što je bio slučaj i noćas kad je Pernar dobio opomenu uz udaljenje iz sabornice.   

 Tu mu je kaznu izrekao predsjedavajući, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić (HDZ), nakon što je Pernar za saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade i o provođenju strukturnih reformi, ‘skrenuo’ u druge teme.  Pernar je, naime, čitao psalme, pozivao bivšeg premijera Ivu Sanadera, koji je u četvrtak ponovno završio u zatvoru, da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da „kaže istinu i bude pokajnik“.

Saborski zastupnik Bunjac

 Potpredsjednik Brkić u dva ga je navrata opomenu da se drži teme, no Pernar se oglušio, pa je na koncu opomenut i izrečena mu je kazna udaljenja sa sjednice.

 Opomenu i zabranu govora do kraja rasprave o interpelaciji, dobio je i njegov stranački kolega Branimir Bunjac (ŽZ) koji je predsjedavajućeg Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, izjavio je Bunjac –  „kukavički“ poslao Stražu da izbaci Pernara.

 „Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami“, rekao mu je zastupnik Bunjac potpredsjedniku Sabora, očito ‘ciljajući’ na Brkićevu kupovinu motora.

 Na Brkićevu konstataciju kako ima repliku, Bunjac mu je uzvratio:  „Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?“, zbog čega je zaradio opomenu.

 Inače, maratonsku raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade  Hrvatski sabor završio je u petak, iza jedan sat po ponoći. I oporba i HDZ ostali su na početnim stavovima – dok je oporba tvrdila da je Vlada neuspješna u provođenju reformi i  da nema ekonomke politike, iz HDZ-a su isticali da je Vlada u svome radu i tim reformama itekako uspješna. 

(Hina) xum ysp

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI