Ružičina ispovijest: Liječili su mi srce umjesto štitnjače i napravili štetu

Podravski list profile
Imala sam tumor štitnjače i zbog nje toliki otkucaji. To su mi doktori našli tek kad je tumor narastao na četiri centimetra - rekla je Ružica

Ružica Blažević (73) iz Đelekovca kod Koprivnice zbog čudnog spleta okolnosti danas ima velikih zdravstvenih teškoća. Prema njenim riječima, za većinu problema krivi su doktori jer su je pogrešno liječili, a sve je krenulo sa srčanim tegobama. 

– Srce mi je preskakalo i za to sam uzimala terapiju. I sve je bilo dobro sve dok se nije dogodio srčani napad. Srce mi je lupalo više od 150 otkucaja u minuti, naglo mi je narastao tlak pa su me doktori morali uspavati. Davali su mi i elektroškove – prisjetila je Ružica Blažević.

Tada se otkrilo otkud zapravo problemi sa srcem.

– Imala sam tumor štitnjače i zbog nje toliki otkucaji. To su mi doktori našli tek kad je tumor narastao na četiri centimetra, a oni su mi cijelo vrijeme liječili srce i napravili veliku štetu – objasnila je Ružica Blažević.

Nakon prave kalvarije, danas ta umirovljenica ima tek 50 otkucaja srca u minuti, ali ne smije uzimati lijekove za to, samo za tumor štitnjače, koju su joj odstranili. No, kao da to sve nije dovoljno, bolest od koje boluje posljednjih 15 godina uzela je maha pa je danas na štakama.

– Muči me osteoporoza. Pala sam i pukao mi je zglob na nozi pa ne mogu bez štaka. Pridržavam se svih mjera i pazim na prehranu, ali mi nije bolje. Ispočetka sam si kupovala granule i tablete, ali mi je sva kosa pala od toga. Onda sam prestala, ali sam opet počela nakon pada. I znate što? Nakon svega truda i muke nalazi kostiju još su mi gori no što su bili. Čude se i doktori i sad mi preporučuju neke druge tablete. No, bojim se da ni to neće pomoći jer već pijem lijek za štitnjaču koji razara kosti. Nažalost, jedno liječiš, drugom štetiš – kazala nam je Ružica Blažević, sretna što ipak može skuhati ručak i malo pospremiti kuću. Kad joj je teško, veli, legne i odmara.

FOTO: Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti