S papira u praksu- sud trajno oduzeo vozilo zbog prometnih prekršaja

Mnogo je bure podigla odredba novo prekršajnog zakona u kojemu država može učestalom prekšitelju prometnih propisa, oduzeti vozilo. No s papira ta odredba prešla je u praksu.

Postaja prometne policije Varaždin zaprimila je pravomoćnu presudu Općinskog suda u Varaždinu, kojom je muškarcu starosti 38 godina inače višestrukom počinitelju prometnih prekršaja trajno oduzeto osobno vozilo u korist Republike Hrvatske, pišu Varaždinske vijesti.

Naime, navedeni muškarac je 17. srpnja 2021. godine u Bombellesovoj cesti u Varaždinu upravljao navedenim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg, neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Osim što mu je navedenom presudom trajno oduzeto osobno vozilo izrečena mu je i kazna zatvora u trajanju od 60 dana, ukupna novčana kazna u iznosu od 27 000 kuna, te je dužan podmiriti i troškove premještanja oduzetog mu osobnog vozila, izvijestili su varaždinski kolege

Ovo je prvi slučaj u Varaždinskoj županiji trajnog oduzimanja osobnog vozila recidivistu zbog počinjenih prometnih prekršaja, a takvih slučajeva u Republici Hrvatskoj u prethodne tri godine evidentirano je još samo tri.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI