Sabolić o aglomeraciji: Moguće je da u ovom mandatu počnu radovi

Kako je općina Legrad i naselje Imbriovec u sastavu općine Đelekovec ispao iz projekta Aglomeracije Koprivnica, pojavili su se prvi planovi koji imaju za cilj izgradnju kanalizacije u spomenutim mjestima.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Komisije iz EU u svojim projekcijama zaključile su da nije isplativo spajati naselja općine Legrad i Imbriovec na projekt Aglomeracije Koprivnica, projekta u kojem bi se ovih dana trebalo početi s izvođenjem radova. Sve to znači da bi Legrađani, uz kanalizacijski sustav, trebali izgraditi i vlastiti pročistač.

– Razgovarao sam s ljudima iz KC voda i Hrvatskih voda na koji način možemo realizirati projekt aglomeracije Legrad. Prvi uvjet o brojnosti ljudi koji žive na području na kojem bi se aglomeracija radila je ispunjen jer nam se pridružio Imbriovec – naveo je Ivan Sabolić i dodao da postoje dvije opcije financiranja ovog projekta.

– Trenutačno se radi studija izvodljivosti koja bi trebala biti gotova u rujnu. Nadamo se da će studija pokazati da možemo graditi po prvoj opciji, a riječ je o prijavi cjelokupne aglomeracije u jednom projektu. Ako studija izvodljivosti pokaže da nije isplativo raditi ovaj projekt, onda moramo ići preko fondova ruralnog razvoja. No, tu je problem što se ne može prijaviti projekt vrjedniji od milijun eura, tako da bismo morali ići po etapama – naveo je Ivan Sabolić.

Što se tiče samih troškova, dobra je vijest da će Legrad, sada kada ne spada u aglomeraciju Koprivnica, dobiti veći udio sufinanciranja EU fondova, KC voda i Hrvatskih voda zbog nižeg stupnja razvoja, jer je grad Koprivnica u projektu Aglomeracije Koprivnica taj stupanj podigla, što automatski znači i niži stupanj sufinanciranja.

– Što se tiče roka za početak radova, gledajući prema rokovima projekta Aglomeracije Koprivnica, teško je reći da će radovi početi u ovom mandatu. No, sada mnogo više znamo i možemo izbjeći neke birokratske zapreke tako da na taj način požurimo projekt – naveo je načelnik Sabolić.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI