Saborski zastupnik HSS-a tužio SDP-ovca jer ga je, kaže, uvrijedio na Facebooku. Sud je brzo donio presudu

Sve navedeno rezultiralo je kod tužitelja duševnim bolima koje je doživio kao šok, te udar na njegov integritet i osobnost – piše u Mađerovoj tužbi, kojom je od Brljeka zatražio 50.000 kuna odštete


Autor: podravski.hr — 15.10.2018. / 18:29 Aktualno

Zdravko Brljek (SDP) dobio je prvu rundu pravosudnog meča

Saborski zastupnik HSS-a i bivši načelnik Novigrada Podravskoga Mladen Mađer izgubio je u prvome stupnju na koprivničkom Općinskom sudu spor koji je poveo protiv svog nasljednika Zdravka Brljeka (SDP), aktualnog načelnika.
Tužio ga je zbog toga što je Brljek u listopadu 2017. na svome Facebook profilu napisao kako je Mađer za načelnikovanja lažirao službenu dokumentaciju kako bi Vlada Općini odobrila kreditno zaduženje kod Raiffeisen banke na iznos od oko šest milijuna švicarskih franaka.
– Lažirana je općinska dokumentacija kako bi Vlada dala suglasnost našoj općini za kreditno zaduženje. Banalno i provjerljivo lažirana jer s istinitim podacima općina ni u ludilu nije mogla dobiti suglasnost za novo kreditno zaduženje. To je objašnjavano ‘višim interesima’ – Brljekov je post koji je uvrijedio Mađera.

Mladen Mađer, saborski zastupnik HSS-a

U tužbi je naveo kako je bio izložen neugodnostima i neprestanom propitivanju od strane njegovih kolega i obitelji u vezi istinitosti Brljekovih navoda te su mu povrijeđeni čast i ugled, a bio je izložen i potencijalnom gubitku političke potpore svojih birača kao i stranačkih kolega.
– Sve navedeno rezultiralo je kod tužitelja duševnim bolima koje je doživio kao šok, te udar na njegov integritet i osobnost – piše u Mađerovoj tužbi, kojom je od Brljeka zatražio 50.000 kuna odštete.
Sud je to odbacio stoga što nije utvrdio da bi ga Brljek izravno optužio za lažiranje dokumentacije, a nije nebitan bio i nalaz državne revizije, koji je ustanovio da Općina nije imala uvjete za zaduživanje.
– Žalit ću se na prvostupanjsku presudu jer je smatram pogrešnom – najavio je Mađer, kojemu je određena nadoknada Brljekovih sudskih troškova od oko 5500 kuna.
– Zadovoljan sam presudom jer nikoga mi nije bila namjera vrijeđati, a to da dokumentacija poslana Vladi nije bila ispravna, naprosto je činjenica – kazao je Brljek. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF