Saborski zastupnik HSS-a župana optužio da je ‘kupio’ njihova vijećnika. Darko Koren odgovara: To su nebuloze!

Podnio sam kaznenu prijavu protiv Mađera zbog niza uvreda - kaže župan


Autor: podravski.hr — 28.05.2018. / 12:02 Aktualno

Tomislav Pasariček napustio je HSS i postao nezavisni vijećnik

Šef županijskog HSS-a i saborski zastupnik Mladen Mađer te čelnik kluba vijećnika te stranke Branko Mesarov danas su optužili župana Darka Korena, predsjednika Mreže, za „kupovinu“ njihovog dojučerašnjeg županijskog vijećnika Tomislava Pasaričeka iz Svetog Ivana Žabna.
On je otišao iz stranke prošli tjedan, uoči nastavka prekinute 7. sjednice Županijske skupštine, te je najavio da će djelovati kao nezavisni vijećnik.
– Pasariček nam je na jednoj sjednici županijskog predsjedništva stranke uoči lokalnih izbora kazao kako ga je na kavu zvao Koren te mu rekao da će mu, ako se pridruži Mreži, riješiti posao. Posjedujemo snimku. Ne možemo vam je u ovome trenutku dati jer čitav slučaj namjeravamo prijaviti mjerodavnim institucijama – rekao je Mađer.
Dometnuo je kako je od Pasaričeka triput zatražio da stranci vrati mandat županijskog vijećnika, ali je on to odbio. HSS sada ima četiri vijećnika u skupštini.
– Ovo je primjer trgovine voljom birača. Svi znamo kako se nakon izbora formirala vladajuća većina. Nadam se da će birači kazniti i one koji su prodavali i one koji su kupovali glasove – nadovezao se Mesarov.
Pasariček opovrgava njihove navode.
– Posao sam imao i prije izbora, imam ga i sad, i to stalan te mi ne treba nitko da mi ‘rješava posao’. Iz stranke sam otišao jer se ne mogu složiti s Mađerom i njegovim vođenjem stranke. On se vodi privatnim interesima. Kojima? Ne želim o tome govoriti – izjavio je Pasariček.
Također je ustvrdio kako nikad nije kazao da mu je župan Koren za prelazak u Mrežu nudio posao. Rekao je da je tako nešto samo moglo biti „izvučeno iz konteksta“.
– Ne bih trebao reagirati na svaku izjavu političkih suparnika, pogotovo ako nemaju nikakvu podlogu ili su nebulozne, kao što je ova Mađerova. Nikad u životu nisam ni s kim na takav način razgovarao. Ako netko ima snimku, može je slobodno objaviti. Upravo sam danas podnio kaznenu prijavu protiv Mađera zbog niza uvreda koje je izrekao na moj račun u svojoj saborskoj raspravi, a sada tu prijavu mogu samo dopuniti – izjavio je župan Darko Koren.
Dometnuo je kako s Pasaričekom nikad nije razgovara tako da bi mu što nudio za prelazak u Mrežu. Rekao je i kako su u HSS-u na čelu s „velikim predsjednikom Mađerom“ očito frustrirani zbog toga što ih je napustio član stranke. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF