Sad je i službeno: U Đurđevcu uskoro u funkciji Tim 2 hitne pomoći!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Đurđevcu će od 1. travnja s radom krenuti Tim 2 Hitne pomoći. Službeno su to potvrdili župan Darko Koren i ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković.

Za uvođenje Tima 2 Županija je za ovu godinu osigurala 1,8 milijuna kuna, a u tijeku su završni radovi na opremanju prostora u đurđevačkom Domu zdravlja za rad još jednog tima Hitne pomoći.

-S Timom 2 Đurđevac će imati nadstandarde u radu Hitne pomoći. Dugo se ova tema pokušavala politizirati, no ne bih se osvrtao na to jer je najvažnije da će građani Đurđevca i okolnih općina imati i željeni dodatni tim Hitne pomoći. Sad radimo na tome da se timovi 2 u Đurđevcu i Križevcima uključe u mrežu Hitne pomoći kako bi se njihov rad financirao iz državnog proračuna i na dobrom smo putu da i to ostvarimo – istaknuo je župan Darko Koren.

Već je proveden natječaj za zapošljavanje deset medicinskih sestara i tehničara pa će do 1. travnja biti sve spremno za uvođenje Tima 2 u Đurđevcu.

-Uz uvođenje nadstandarda u segmentu Hitne pomoći treba istaknuti i činjenicu da smo uz pomoć Županije obnovili i kompletan vozni park, uključujući i sanitarni prijevoz, a ta ulaganja vrijedna su deset milijuna kuna – kaže Mirjana Hanžeković.

Uvođenjem drugog tima Hitne pomoći u Đurđevcu prilikom intervencije prvog tima građani više neće nailaziti na zatvorena vrata te službe u Domu zdravlja.

-I do sad je Hitna pomoć dobro funkcionirala u Đurđevcu i mi nismo imali niti jednu pritužbu da nije pružena pomoć onima koji su je trebali. Dosad je u slučaju dvije istovremene intervencije u pomoć uskakao tim iz Koprivnice koji je bio najbliže mjestu potrebne intervencije – zaključila je Mirjana Hanžeković.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI