Sajam na selu: ‘Tu kupim sve kaj mi treba, u grad ne idem’

Podravski list profile
U grad, kaže, ide kad baš mora, a doma u Đelekovcu kupuje sve što joj treba

Sajmeni dan u Đelekovcu ponedjeljkom u centar sela privuče mještane koji, kako kažu, ne vole ići u grad. Dora Puklavec došla je kupiti nove cipele.

– Cijene su pristupačne i uvijek nađem ono kaj mi treba. Sad sam došla po nekakve ljetne cipele i odmah sam našla nešto što mi se sviđa. Cijena je dobra, tako da sam zadovoljna kupnjom – veli Dora.

U grad, kaže, ide kad baš mora, a doma u Đelekovcu kupuje sve što joj treba.

– Imamo dućan, ljekarnu i banku i to mi je dovoljno. Ponedjeljkom kupim nešto od odjeće ili, kao danas, cipele i uopće nemam potrebu ići u Koprivnicu – objasnila je Dora.

Veli da joj je skupo kupovati u gradskim dućanima, a uvijek nešto potroši i dodatno ako ode do Koprivnice. – Za moje potrebe ovo je skroz u redu, a uvijek sretnem i nekog poznanika pa popričamo o najnovijim događanjima u selu. Mlekane više nema, a to je nekad bilo glavno mjesto za okupljanje i za saznati kaj je novo. Danas samo dvoje ljudi u Đelekovcu drži stoku na veliko pa onda niti nema potrebe za mlekanom – rekla je Dora.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI