SALVA UVREDA Predstavio se kao šef bolnice pa natezao policajku za ruku. Je li ovo primjerena kazna?

Brankec se na sudsko ročište, koje je bilo zakazano prije tri tjedna, nije odazvao


Autor: podravski.hr — 15.12.2017. / 6:45 Crna kronika

Ilustracija / Tučnjavu je morala smirivati i policija

Pijani Branko (64) iz Koprivnice toliko se ozbiljno rasrdio na dvoje policajaca da im je tijekom rutinske intervencije sasuo salvu uvreda i psovki. Ni to mu nije bilo dosta, već je u jednom času mladu policajku zgrabio za ruku te je počeo povlačiti prema sebi. Epilog? Morat će platiti prekršajnu kaznu od – 208 kuna.
Dogodilo se to oko 22.30 sati u rudarskom naselju u Glogovcu kod Koprivnice. Pijani Brankec očito je radio neke probleme, pa su ga na nečiji poziv došli smirivati policajac Mario i policajka Maja. Dočekao ih je ‘raskošan arsenal’ uvreda.
– Koji ste vi tu kurac? Odjebite! Niš mi nemrete! Bute vi vidli, budale, kad otkaz dobijete! Bumo se mi drukčije spominjali! Ja sam šef bolnice – grmio je Branko pod vidnim utjecajem alkohola.
Potom je ustao iz fotelje na kojoj je sjedio te odjednom primio policijsku službenicu Maju “za lijevu ruku u predjelu šake te je počeo povlačiti prema sebi”. Jasno, završio je u policijskoj postaji na triježnjenju te je ispraćen s prekršajnom prijavom za narušavanje javnog reda i omalovažavanje službenih osoba.
Prekršajni sud u Koprivnici ovih mu je dana odrezao novčanu kaznu od cijelih 612 kuna. No, kako je noć proveo u policijskoj ‘buksi’, oprašta mu se 300 kuna i ostaje mu za platiti 312 kuna. Ako, pak, plati najkasnije mjesec dana od pravomoćnosti presude, kazna mu se umanjuje za trećinu – na već spomenutih 208 kuna.
Brankec se na sudsko ročište, koje je bilo zakazano prije tri tjedna, nije ni odazvao, pa ostaje nejasno što bi mogao reći u svoju obranu. Odnosno, je li čovjek doista šef neke bolnice i kako bi s tog položaja policajcima mogao isposlovati otkaz. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA