Samo kod nas: Kaznili ga što je srušio svoja drva, a onda ih prodali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako nam je ispričao Ivan Blatarić iz mjesta Županec nedaleko od Ludbrega, nakon što je srušio dva hrasta u svojoj šumi, prvo je za to platio kaznu, a onda je netko, njemu ispred nosa, sasvim legalno ta dva trupca i prodao, a cijelu zavrzlamu još uvijek istražuje policija. Ova pomalo bizarna priča počela je u siječnju ove godine. Tada je Ivan Blatarić svom poznaniku naložio da sruši dva velika hrasta na šumskoj parceli i šumi Križančija, također nedaleko od Ludbrega. Kako priča Ivan Blatarić, na to je došao njegov međaš koji je tvrdio da se radi o njegovom zemljištu te da su hrastovi njegovi.

– Uživam ovu šumu na kojoj sam suvlasnik već petnaestak godina, a i prije sam tu dolazio kada sam rušio drva za svoju tetu, koja je bila vlasnica. Ne znam kako bi sada to odjednom bilo u tuđem vlasništvu – zapitao se Ivan Blatarić.

Budući da je na lice mjesta bila pozvana i policija, ali i šumarska inspekcija, jer je međaš Ivana prijavio za krađu, dogovoreno je da se trupci neće dirati dok se ne riješi čiji su oni zapravo. No kako Ivan Blatarić tvrdi, dogodilo se upravo suprotno.

Ivan Blatarić tvrdi da su hrastovi u Križančiji njegovi

– Prvo je došla šumarska inspekcija, koja me kaznila što sam srušio drva bez odobrenja šumarije. Kaznu sam platio 800 kuna. No, ono što je najviše zanimljivo, šumarski inspektor, a kasnije i sud, utvrdio da su hrastovi srušeni na čestici koja pripada meni – kaže.

Budući da je platio kaznu i da je optužen za krađu, kako on tvrdi, vlastitih trupaca, Ivan je mislio da će trupci čekati konačno i službeno rješenje te da će onda pripasti onome za koga se utvrdi da je vlasnik parcele na kojoj su rasli. No, niti to se nije dogodilo. – Znači, platio sam kaznu što sam srušio svoja drva. Bio sam optužen za krađu, a ali najnovija je vijest da su trupci prodani bez mog znanja. Ne razumijem kako su trupci, nad kojima je istraga, mogli biti stavljeni u promet, a prema mojim saznanjima, prodani su s popratnima papirima, dakle, čini se, legalno – nezadovoljan je Ivan Blatarić. On je sada sam prijavio nestanak trupaca policiji koja radi na raščišćavanju ovog slučaja.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI