SAMO ZA ŽENE Bez posla ste? Diljem Podravine i Prigorja traže čak 150-ak spremnih na rad

Projekti se provode u trajanju od 30 mjeseci, a iz njih će se za svaku ženu izdvojiti i još 7000 kuna za obrazovanje


Autor: podravski.hr — 29.04.2018. / 8:41 Aktualno

Napokon dobre vijesti za nezaposlene žene

Brojne nezaposlene žene Podravine i Prigorja uskoro će dobiti mogućnost zapošljavanja u sklopu projekta ‘Zaželi’ koji osigurava zapošljavanje 7500 žena iz cijele Hrvatske. Cilj je unaprjeđenje njihova položaja u društvu. Njihov će posao biti skrb o starijim osobama koje žive u teže dostupnim ruralnim područjima.

– U prvom krugu prijavljeni su projekti ‘Snaga pomoći’ iz Đurđevca, ‘Zaželi – provedi’ iz Virja, ‘Ruka podrške’ Kluba za starije osobe Mariška Koprivnica, i ‘Pruži ruku potrebitima’ iz Križevaca, a sveukupno su vrijedni oko 14 milijuna kuna i zaposlit će 87 žena – priopćila nam je Melita Ivančić Pročelnica Službe ureda župana.

– U drugom krugu prijavile su se i općina Kalinovac te Općina Novigrad Podravski te je osigurano zapošljavanje za još 66 žena – kazala je Ivančić i napomenula kako se uz prijavitelje u drugom krugu vrijednost prijavljenih projekata penje do 24 milijuna kuna.

Potporu u pripremi projekata te stručnu i savjetodavnu pomoć jedinicama lokalne samouprave pružila je županijska razvojna agencija Podravine i Prigorja PORA, a njime će se zaposliti ukupno 153 žene. Moglo bi se reći kako je ovo samo privremena mjera kojom će se popraviti trenutan položaj žena na tržištu rada, ali unatoč tome sve će žene uključene u projekt imati i dugoročnu korist navode iz Ministarstva rada.

– Projekti se provode u trajanju od 30 mjeseci, a iz njih će se za svaku ženu izdvojiti i još 7000 kuna za obrazovanje kako bi i nakon provedbe bile konkurentnije na tržištu rada – priopćili su iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava i dodali kako će sve potrebno za obavljanje posla sudionice projekta također imati osigurano. Pritom su mislili na higijenske potrepštine i potrepštine za kućanstvo o kojem će brinuti i bicikl kojim će se voziti do starije osobe o kojoj brinu. (rv)

FOTO: Ilustracija