Samostan i Općina Molve kreću u gradnju Doma za osobe starije od 65 godina

Molvarski Samostan Uznesenja blažene Djevice Marije u suradnji s Općinom i Županijom kreće i u realizaciju projekta Punina života kojim je, uz pastoralni centar, predviđena i izgradnja Doma za osobe starije od 65 godina s dnevnim boravkom koji će poboljšati kvalitetu života mještana treće životne dobi. Vrijednost tog projekta je 10,4 milijuna kuna, a sredstava su osigurana iz fonda Europske unije te kroz potpore Općine Molve i Županije. Potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Bistra pa će uskoro početi sama izgradnja, a plan je da od lipnja iduće godine osobe starije od 65 godina dobiju prostor za dnevni boravak.

Projektom je predviđena i kupnja kombi-vozila za prijevoz osoba starijih od 65 godina u program dnevnog boravka te će biti zaposlene četiri osobe zadužene za provođenje aktivnosti. Troškovi plaća zaposlenih uključeni su u financijsku konstrukciju projekta.

-Projektom će se omogućiti mještanima treće dobi da borave u Centru uz molvarsku crkvu te da koriste razne društvene sadržaje i sudjeluju u različitim aktivnostima, kao što je i vrt koji će im poslužiti za uzgoj cvijeća, povrća i ljekovitog bilja. Općina je za projekt Doma kupila potrebno zemljište, izradila projektnu dokumentaciju i prijavila projekt za potporu iz fonda Europske unije. S ovim projektom ćemo znatno poboljšati kvalitetu života starijih mještana. Zahvaljujem županu Darku Korenu i Županija na podršci u projektu – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

Već dugo je poznato, ističe fra Zdravko Tuba, župnik u Molvama, da je usamljenost problem koji se često povezuje sa starenjem. Upravo su starije osobe izložene raznim čimbenicima koji doprinose negativnim životnim promjenama i različitim stupnjevima socijalne izolacije ili usamljenosti.

-Radi pružanja socijalne podrške te omogućavanja odnosa u kojima će se osoba osjećati voljena, vrijedna, poštovana i zbrinuta, u suradnji s Općinom i Županijom pokrenuli smo i projekt Punina života – kaže fra Zdravko Tuba.      

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI