Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sanirat će odlagalište na Gradišću

Općina Legrad u utorak je potpisala ugovor za radove uklanjanja odbačenog otpada na legradskom Gradišću. Ukupna vrijednost radova iznosi 910.812,50 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 40 posto projekta.  Radove će obaviti zajednica ponuditelja Obrt Cvek, Obrt Prizma V&V i GeoKoprivnica d.o.o., a tvrtka Hudec Plan d.o.o iz Zagreba izradila je svu potrebnu dokumentaciju vrijednu 24.375 kuna.

– Spomenuto odlagalište nastalo je odlaganjem miješanog komunalnog, građevinskog te biootpada od strane samih mještana, ali i nekontroliranim dovozom otpada od strane okolnog stanovništva u udubine nastale vađenjem šljunka. Prema izmjenama i dopunama Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije, na području općine Legrad nije navedena niti jedna lokacija za odlaganje otpada te smo obvezni sve divlje deponije sanirati i zatvoriti. Inertni će se otpad na samoj lokaciji presložiti i prekriti slojem zemlje, a komunalni, biorazgradivi i metalni otpad će se izdvojiti i odvoziti s lokacije te zbrinuti od strane ovlaštenog sakupljača – objasnili su u Općini Legrad.

Dodaju da će, od trenutka početka izvođenja radova, odlagalište biti zatvoreno te više neće biti moguć dovoz bilo kakvog otpada. Nakon sanacije, gornja ploha saniranog odlagališta će se ozeleniti.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI