Santor: Sigurnost naše djece stalno je ugrožena, hoćemo pješačku stazu!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani Koprivničkog Ivanca već duže traže da se izgradi pješačko-biciklistička staza u Vinogradskoj ulici koja vodi prema Kunovcu. Staza je nužna zbog sigurnosti pješaka i to prvenstveno djece koja na putu do škole prolaze tim dijelom naselja.

– Iako je lani u prometnoj nesreći na tom dijelu stradao dječak, još ništa nije učinjeno da se djeci zajamči sigurnost. Sad je krenula nova školska godina i samo je pitanje vremena kad će se opet dogoditi prometna nesreća u kojoj će stradati netko od školaraca – kaže Vladimir Santor.

Kružni tok na raskrižju Vinogradske i Ulice Matije Gupca, dodaje on, predstavlja opasnost za pješake jer nema obilježenog pješačkog prijelaza pa zbog toga pješaci nemaju odgovarajuće mjesto na kojem bi mogli prijeći cestu Vrlo malo vozača, ističe Vladimir, pazi na pješake koji namjeravaju prijeći s jedne na drugu stranu ceste.

– Svjedočio sam brojnim slučajevima u kojima je prometna nesreća izbjegnuta nijansu. Ima vozača koji se kroz raskrižje voze kao luđaci pa i to ugrožava sigurnost nas pješaka i biciklista – kaže Vladimir Santor.

Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec, ističe kako je već duže u planu izgradnja pješačko-biciklističke stazu prema Kunovcu.

Načelnik Mario Švegović

– Za izgradnju staze trenutno ne postoji mogućnost povlačenja sredstava iz europskih fondova pa je moj plan bio da kroz kreditno zaduženje realiziramo taj i projekt izgradnje dječjeg vrtića. Vladajuća većina u Općinskom vijeću sad je prihvatila moj prijedlog na čemu sam im zahvalan i u idućoj godini bit će realizirani ti projekti – kaže Mario Švegović.

Općina će, dodaje načelnik, uputiti molbu Županijskoj upravi za ceste da se na raskrižju Vinogradske i Ulice Matije Gupca označi pješački prijelaz.

– S obzirom na to da na drugoj strani ceste nema staze, vidjet ćemo postoji li mogućnost da se označi pješački prijelaz – zaključio je Mario Švegović.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI