Saša ignorirao policiju: Umjesto 250 sad mora platiti 3000 kuna!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zagrepčanin Saša (50), zaposlen u koprivničkom kraju, mora platiti 3000 kuna kazne zato što policiji uopće nije dostavio podatke o identitetu vozača osobnog automobila u njegovom vlasništvu kojim je počinjen prometni prekršaj. Njegovim automobilom je 10. siječnja prošle godine oko 13.20 sati na državnoj prometnici u Velikoj Mučni počinjen prometni prekršaj prekoračenja brzine.

Policijski službenici dostavili su mu kao vlasniku vozila obavijest o počinjenom prekršaju u kojem je obaviješten da je tim automobilom počinjen prekršaj za koji je propisana novčana kazna od 500 kuna. Osim toga, mogao je kao vlasnik vozila ili vozač platiti polovicu kazne od 250 kuna u roku od tri dana od zaprimanja obavijesti, a u slučaju neplaćanja kazne pozvan je da u roku od 15 dana dostavi policiji vjerodostojne podatke o identitetu osobe koja je u vrijeme počinjenja prekršaja upravljala automobilom. Sašu su policajci i propisno upozorili kako se dostava podataka o više osoba koje su upravljale vozilom ne smatra dostavom vjerodostojnih podataka, a da u slučaju nedostavljanja podataka u propisanom roku čini prekršaj za koji je propisana kazna od 5000 pa do 15.000 kuna.

No, Saša nije platio kaznu, niti je dostavio podatke o vozaču. Tako, umjesto u najblažem slučaju 250 kuna, presudom Općinskog suda u Koprivnici mora platiti čak 3000 kuna. Mogao je i gore proći da mu koprivnička sudska savjetnica Zvjezdana Jurić-Kovačević uz mentorstvo sutkinje Dubravke Končar-Brodarić zbog olakotnih okolnosti nije umanjila zakonski propisanu kaznu. Slaba je utjeha Saši da ako plati dvije trećine kazne, odnosno 2000 kuna, da će mu je sud uvažiti kao uplaćenu u cijelosti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI