Sastanak s ravnateljem REGEA-e: “Križevci su svijetli primjer kako poticati ‘građansku’ energiju”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn održao je prošli tjedan radni sastanak s ravnateljem Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske dr.sc. Julijem Domcem. Neke od tema bile su suradnja s Udrugom gradova na programiranju višegodišnjeg financijskog okvira u okviru Radne skupine Zelena Hrvatska, postavljanje fotonaponskih elektrana u Križevcima te obnova stare gradske jezgre u Križevcima za koju su se složili da ju je potrebno provesti na zelen i energetski učinkovit način.

Razgovaralo se i o mogućnostima korištenja zelenog vodika za međumjesni prijevoz te o korištenju geotermalne bušotine u centru grada za potrebe grijanja javnih ustanova s obzirom na iskustva REGEA-e u tom području.

– Grad Križevci svijetli je primjer u Hrvatskoj kako poticati „građansku“ energiju, kako razmišljati zeleno i održivo i s obzirom na veličinu grada primjer koji se i u Hrvatskoj i u Europi može puno puta replicirati. Demokratizacija, decentralizacija, omogućavanje da građani uživaju benefite vlastitog obnovljivog izvora energije – rekao je Domac.

foto Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI