KOBNO IZLIJETANJE ‘Usrao sam se od straha. Auto je bio hrpa lima, a djevojka je ležala kraj njega i urlala. Kakav je to bio vrisak, majko mila’

Taj dečko nema iskustva, nema vozačku, a stalno vozi. Za nesreću ne krivim njega, nego njegovog oca koji mu svjesno daje automobil. Što bi bilo da je ubio tu nesretnu curu - ogorčen je mještanin Lepavine


Autor: podravski.hr — 12.09.2018. / 18:16 Crna kronika

Automobil je u izlijetanju potpuno uništen

“Da prostite, usrao sam se od straha. Izašao sam iz kuće i imao što vidjeti. Automobil je bio neprepoznatljiv. Pohitao sam do auta, i nešto dalje vidio djevojku. Kakav je to vrisak bio, majko moja! Ježi mi se koža dok se prisjetim zapomaganja. Ubrzo su došli i drugi susjedi i pozvali smo hitnu. Djevojka je tijelom udarila u betonsku cijev prilaznog mosta. Bojao sam se da joj slučajno nije pukla kičma i nisam se usudio dirati je. Na mjesto nesreće stigle su dvije hitne. Prvo su pokupili djevojku, a zatim i mladića koji je bio ozlijeđen, no u znatno boljem stanju od djevojke”.
Ispričao nam je to prestravljeni mještanin Lepavine kod Koprivnice kraj čije se kuće kasno preksinoć dogodila teška prometna nesreća u kojoj su stradali dečko (17) i njegova godinu dana starija cura. Mladić je vozilom izletio s prometnice te se njegov peuget prevrnuo na krov. Djevojka je ispala iz vozila kroz vjetrobransko staklo i teže je ozlijeđena, a njezin dečko lakše, potvrdili su nam u koprivničkoj Policijskoj upravi u kojoj navode kako mladić nije bio alkoholiziran, ali peugeotom je upravljao bez položenog vozačkog ispita.
Premda su prve informacije bile kako je djevojci život opasno ugrožen, danas nam je u bolnici potvrđeno da njezine ozljede, srećom, nisu opasne po život.
– Taj dečko nema iskustva, nema vozačku, a stalno vozi. Za nesreću ne krivim njega, nego njegovog oca koji mu svjesno daje automobil. Što bi bilo da je ubio tu nesretnu curu – ogorčen je mještanin Lepavine.
Kako nam je potvrdio Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave, mladića svakako čeka kazneni postupak.
Nesreća u Lepavini nikog od mještana nije ostavila ravnodušnim. Snažan tresak, škripa i jeziv, karakterističan zvuk loma automobilskog lima dignuo ih je na noge.
Prizor nesreće bio je jeziv. Mladić je, spuštajući se peugeotom iz Donjare prema središtu mjesta, lijevim kotačima zahvatio neuređenu bankinu. Izgubio je u trenutku nadzor, a automobil je najprije zakvačio betonski most. U tom je trenutku djevojka ispala, a automobil se s mladićem vrtio po zraku, udario dvorišnu ogradu i zaustavio prevrtanjem na krov. Otpao mu je kotač i poklopac motora, a dijelovi su bili razasuti po kolniku i dvorištima u duljini od 30-ak metara, koliko je ‘letio’ automobil.

Užasni prizori skršenog vozila

Susjedi u šoku na mjestu nesreće

Nesreća je privukla i mačke

Piše: Karlo Eisenbeisser
FOTO: NIKOLA WOLF