SDP i partneri odbrusili HDZ-u: Želite “dio kolača” od Aglomeracije, a nemate s tim veze

Podravski list profile

Koprivnički SDP zajedno s koalicijskim partnerima u gradu, danas je oštro odgovorio županijskom HDZ-u ponukani njihovim nedavnim obraćanjem javnosti vezanim uz državni proračun i njegove projekcije do 2023. godine za grad Koprivnicu.

Šef gradskog SDP-a Tomislav Golubić rekao je kako su svi začuđeni vladinim prijedlogom proračuna te da su zaključili kako u njemu nema razlike u odnosu na prijašnje godine.

Jeđud i Martinaga

– I dalje se nastavlja maćehinski odnos države prema našem kraju. U proračunu nema brze ceste do Koprivnice, nema gradnje, niti bilo kakvih rješenja, a jedino što se vidi u proračunu je da će država konačno potpisati ugovor s Koprivničkim vodama vezano za projekt aglomeracije – istaknuo je Golubić i ‘obrušio’ se na gradski i županijski HDZ, posebno na saborskog zastupnika Damira Felaka.

– Drago mi je da su gospodin Felak te gradski i županijski HDZ konačno prihvatili aglomeraciju Koprivnice kao najveći infrastrukturni projekt vrijedan 410 milijuna kuna koji se ne odnosi samo na grad Koprivnicu nego na šest okolnih općina. Žao mi je samo što sve ovo vrijeme u pripremi projekta aglomeracije, gradskog HDZ-a, gospodina Felaka kao saborskog zastupnika iz grada Koprivnice u svemu tome ne da ga nije bilo, nego drago nam je što je konačno čuo za taj projekt. Nama svima je jasno da je svima to interesantno i da bi svaki htio dio kolača. Javnost, međutim, mora znati da nije bilo nikakve pomoći HDZ-a što se tiče aglomeracije, a sada dok je sve gotovo, dok se potpisuje ugovor, sada bi svi htjeli svoj dio kolača – odrješit je bio Golubić i zahvalio HDZ-u na potpori “sada dok je sve gotovo”, dok je ugovor za projekt aglomeracije pred potpisom.

– Nadamo se da će u budućnosti shvatiti da građani Koprivnice naše saborske zastupnike, odnosno gospodina Felaka, u sabor nisu birali da dižu ruku za Plenkovića nego da se bore za interese grada Koprivnice – dodao je šef koprivničkog SDP-a Golubić. Nauštrb Damiru Felaku, Tomislav Golubić istaknuo je Branka Hrga, saborskog zastupnika iz Križevaca kao i Davora Vukmirića iz Hrvatskih voda kao izuzetno zaslužne za projekt aglomeracije u Koprivnici.

S presice SDP-a i partnera

– Da nije bilo Branka Hrga i Davora Vukmirića, teško da bi mi danas bili pred potpisom ugovora. Dok je god ove vlade i funkcioniranja države na ovaj način, bez političkog lobiranja saborskih zastupnika teško je doći pred potpis ugovora vrijednog 410 milijuna kuna s državom. Zahvaljujem ljudima koji su nam pomogli, a izražavam nadu da će lokalni HDZ kojeg predvodi saborski zastupnik gospodin Felak pronaći shodnim da se taj projekt završi do kraja 2023. godine kao što je planirano – zaključio je Tomislav Golubić.

Koalicijski partner gradskom SDP-u, Građansko-liberalni savez (GLAS), odnosno njegov predvodnik Goran Perišić na tiskovnoj se konferenciji osvrnuo na, kako kaže, maćehinski odnos države i prema Sveučilištu Sjever. Iznio je Perišić konkretne brojke prema kojima je došao do zaključka kako država daje našem sveučilištu tek 5.900 kuna što je prema njemu jasni pokazatelj kako država suprotno reformi “škole za život” nagrađuje neuspješne nekompetentne, a ne obratno kako bi trebala uspješne i kompetentne što je u ovom slučaju Sveučilište Sjever. Od 2,6 milijarde kuna namijenjene visokom školstvu Sveučilište sjever od države će prema proračunu dobiti tek 24 milijuna kuna, iznio je Perišić i zaključio da prema tome država Sveučilište Sjever shvaća kao “neželjeno dijete”.

Tomislav Golubić

Šef gradskog HSS-a Nenad Martinaga osvrnuo se na prometnu povezanost grada Koprivnice u proračunu. Pozdravio je gradnju dionice brze ceste do Kloštra Vojakovačkog, ali i dometnuo kako je Koprivnica opet ostala dislocirana. Dotaknuo se Martinaga brze podravske ceste od Osijeka do Varaždina za koju nema nikakvih planova u projekcijama proračuna. Kao jedinu svijetlu točku Martinaga je istaknuo drugi kolosijek za kojeg se nada de će biti završen u predviđenim rokovima. Umjesto odsutnog Željka Šempera, ispred Hrvatske stranke umirovljenika govorio je Dragutin Jeđud.

Osvrnuo se on na problem Piškornice u proračunu. Piškornica se, tvrdi Jeđud, u proračunu spominje samo u nekim namjerama oko sanacije, odnosno realizacije regionalnog centra za gospodarenje otpadom RCGO. I u tom se problemu, istaknuo je Jeđud, država prema Piškornici ponaša kao “maćehinsko dijete”.

– Nakon “Mladena prvog”, ni “Mladen drugi” nema čarobni štapić u ruci. Može imati dobru namjeru, stručnost i sve ostalo, no ako nema podršku države, onda će vrlo teško to sve realizirati – mišljenja je Dragutin Jeđud te iskazao bojazan da Piškornica ne postane problem poput praonice vagona u Botovu ili pak konačišta HŽ-a u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici.

FOTO Karlo Eisenbeisser

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI