Sedam inspekcija prošli tjedan obavilo nadzor odlagališta Piškornica, niti jedna nije imala nikakvu primjedbu

Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. obavještava javnost kako je u razdoblju od 25. do 29. siječnja ove godine obavljen koordinirani inspekcijski nadzor rada odlagališta Piškornica.

Nadzor su obavile: inspekcija zaštite okoliša, vodopravna inspekcija, elektroenergetska inspekcija, inspekcija opreme pod tlakom, inspekcija zaštite na radu, sanitarna inspekcija i protupožarna inspekcija.

Inspekcije nisu imale niti jednu primjedbu na rad i stanje odlagališta.

Predmet inspekcijskog nadzora bilo je, među ostalim, i pitanje procjednih voda na odlagalištu, koje su pojedini politički akteri potencirali u javnom prostoru, kao da je posrijedi nezakonito i za okoliš štetno djelovanje društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.. Niti jedna od inspekcija nije imala nikakvih primjedbi na postupanja na odlagalištu Piškornica koja se tiču procjednih voda, dakle, nije utvrđeno nikakvo nezakonito ili za okoliš štetno djelovanje društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o..

Uprava Piškornice – sanacijsko odlagalište od 2018. godine kontinuirano radi na unapređenju sustava upravljanja procjednim vodama te njihovom trajnom zbrinjavanju. Ovim putem još jednom ponavljamo: primjenom propisanih mjera osigurava se okoliš od negativnog utjecaja procjednih vode s odlagališta, te se ovih dana konačno, nakon više desetljeća, priprema i trajno zbrinjavanje onečišćenih voda nastalih tijekom svih godina od kad odlagalište zaprima otpad.

Unatoč svemu, u javnosti se različitim kanalima u posljednje vrijeme puštaju i objavljuju neodgovorne i ničim utemeljene tvrdnje o navodno prijetećoj ekološkoj katastrofi, navodnom zagađenju okoliša i tobožnjem kaotičnom stanju na Piškornici. Kako se primiču lokalni izbori u svibnju, tako se intenzivira količina tih  i takvih vrlo opasnih dezinformacija.

Takvim neodgovornim istupima i lažnim tvrdnjama uznemirava se javnost te se obezvrjeđuje sav trud zaposlenika i uprave na uklanjanju svih rizika po zdravlje ljudi i okoliš tijekom zakonitog zbrinjavanja otpada na odlagalištu.

Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o., kao operater odlagališta Piškornica, čini sve što je po zakonu i podzakonskim propisima potrebno i moguće učiniti, kako bi se uklonili svi rizici povezani sa zakonitim obavljanjem djelatnosti zbrinjavanja otpada. Istovremeno s tim naporima, društvo Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. učiniti će sve što može, da se redovitom komunikacijom sa zainteresiranom javnošću odupre glasinama, lažnim vijestima i drugim metodama nepotrebnog i neosnovanog uznemiravanja javnosti.

Za vjerovati je, da će nadležna državna tijela, kojima se u djelokrugu nalazi područje gospodarenja otpadom, ali i druga nadležna državna tijela, naći načina, da svako u svojem djelokrugu poradi na obavješćivanju javnosti pravodobnim i istinitim informacijama, s ciljem suzbijanja utjecaja i domašaja lažnih vijesti, dezinformacija i pokušaja uznemiravanja javnosti koje se ne temelje na činjenicama. U tome će svim državnim tijelima društvo Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. biti od pomoći, jer je pravilno, istinito i na činjenicama utemeljeno informiranje javnosti svakako u interesu građana, ali i društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.,  koje tim građanima, zbrinjavajući otpad, služi.

Piškornica-sanacijsko odlagalište d.o.o.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI