ŠEF PODRAVKE MRŠIĆ KRITIČARIMA: Odreknite se i vi dijela plaće, nije vrag da je jedino moja plaća prevelika!

Podravka je zadnjih godina u akvizicije uložila 300 milijuna kuna, a najveći dio tog ulaganja mora biti otpisan, upozorio je Zvonimir Mršić na pogubne poslovne poteze prijašnjih uprava


Autor: podravski.hr — 28.01.2013. / 13:50 Aktualno

KOPRIVNICA – Čelnik Podravke Zvonimir Mršić pozvao je danas sve kritičare njegove plaće da se, kad stanu pred zrcalo, zapitaju bi li i oni zatražili da se dio primanja uplaćuje u korist tvrtke u kojoj rade.
– To sam ja učinio pa je mojih 10.000 kuna u prvoj godini mandata ostalo kompaniji. Ove godine pak taj ću novac usmjeriti u razvoj civilnog društva. Pozivam i druge da to učine. Nije moguće da jedino ja, u cijeloj povijesti ovoga kraja, imam preveliku plaću – upozorio je danas Mršić gostujući u emisiji Radija Koprivnice.
Ponavlja kako su troškovi njegove Uprave niži od troškova prethodne, a primanja radnika viša su za 2,2 posto nego što su to bila prije njegova dolaska na čelo Podravke.
Govoreći o skorašnjem zbrinjavanju viška radnika stimulativnim otpremninama, naglasio je kako je ovo godina bolnih rezova i restrukturiranja, što je zalog za bolju i efikasniju tvrtku.
– Poziv radnicima da iskoriste stimulativne otpremnine i odu iz tvrtke je zapravo njihov ulog u budućnost Podravke, da radnici koji ostaju budu efikasniji – istaknuo je Mršić na RKC-u.
Pritom se zaboravlja, kaže, da je Podravka lani zaposlila čak 30 pripravnika, a zapošljavat će ih i ove godine.
– Prvi put nije bilo zapošljavanja preko veze, doista smo zaposlili najbolje mlade ljude – napominje šef Podravke.
Na pitanje o poslovnim rezultatima za prošlu godinu, Mršić otkriva kako je Podravka u 2012. bila jednako uspješna kao i 2011. godine premda je kriza lani bila mnogo veća.
– Druga je stvar što će se operativni rezultat na kraju umanjiti zbog nečega što se događalo prijašnjih godina i na što sadašnja Uprava nije mogla utjecati. Podravka je u zadnjih deset godina u akvizicije uložila 300 milijuna kuna, a najveći dio tog ulaganja mora biti otpisan – podsjeća predsjednik Uprave. (Izvor: Radio Koprivnica)