ŠEF PODRAVKE SHVATIO DA NE ZNA Zvonimir Mršić upisao poslovnu školu za menadžere

Jedna godina MBA studija u slovenskoj Poslovnoj školi na Bledu stoji 23.000 eura. Koliko točno plaća šef Podravke - iz tvrtke nisu odgovorili


Autor: podravski.hr — 04.03.2013. / 19:24 Aktualno

Opcijske dionice vjerojatno je iskoristio netko iz bivše Mršićeve uprave

KOPRIVNICA – Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić upisao se u međunarodnu poslovnu školu za menadžere u Sloveniji, istu onu koju su pozavršavali ili pohađali gotovi svi Podravkini top menadžeri.
Vijest o tome da je Mršić friški polaznik Poslovne škole Bled, koja je nekoć bila smještena u Brdu kod Kranja, bila je strogo čuvana kompanijska tajna, ali ovih je dana ipak ‘provaljena’. Zasad nije poznato koji je točno program Podravkin direktor upisao pa su troškovi njegova menadžerskog školovanja nepoznanica. Poznato je, primjerice, da jedna godina MBA studija u bledskoj menadžerskoj akademiji stoji 23.000 eura.
Mršić i Olivija Jakupec jedini su Podravkini članovi Uprave bez MBA titule, odnosno zvanja menadžerskog magistra poslovnog upravljanja. Jakupec je, doduše, pohađala slovensku poslovnu školu, ali prestižnu titulu MBA menadžerice ipak nije dobila. Za razliku od Jadranke Ivanković, Hrvoja Kolarića i Miroslava Klepača, koji imaju MBA titulu, te Jorna Pedersena koji je isto zvanje stekao na fakultetu u Kopenhagenu.
Šef Uprave Podravke završio je FBA (osnove poslovnog upravljanja) na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu gdje je i apsolvent poslijediplomskog studija iz teorije marketinga. (rm)
Na fotografiji: Mršić, Jadranka Ivanković i Olivija Jakupec