ŠEF PODRAVKE ZVONIMIR MRŠIĆ POTVRDIO: Plaća mi iznosi 45.000 kuna neto mjesečno

Nakon što je lani u veljači imenovan na čelo Podravke, Mršić je izjavio da je njegova plaća 35.000 kuna i pohvalio se da je to čak 20 posto manje od plaće njegova prethodnika. No, sinoć je na HTV-u sam sebi skočio u usta


Autor: podravski.hr — 20.01.2013. / 19:51 Aktualno

KOPRIVNICA – Šef Uprave Podravke Zvonimir Mršić potvrdio je sinoć u trećem dnevniku HTV-a da mu plaća od ove godine iznosi 45.000 kuna mjesečno. No, Mršić je istaknuo kako je takvu plaću imao od početka mandata, ali dragovoljno se bio odrekao trećine primanja u korist kompanije.
– Zvonimir Mršić može slobodno raspolagati svojim novcem na način na koji to želi – odgovorio je u trećem licu čelnik Podravke na kritike zbog povećanja plaće koje dolaze sa svih strana.
– Prvu godinu mandata, rekao sam: Ok, želim da moja Podravka ima jednu trećinu moje plaće, da ostaje tamo. Budući da je moja plaća doista visoka, odlučio sam da ubuduće tu trećinu koja je ostajala u Podravki uplaćujem za razvoj civilnog društva. Pomagat ću udrugama osoba s invaliditetom te kulturnim i znanstvenim udrugama – otkrio je Mršić.
Nakon što je lani u veljači imenovan na čelo Podravke, Mršić je izjavio kako njegova plaća iznosi 35.000 kuna mjesečno i pohvalio se da je to čak 20 posto manje od plaće njegova prethodnika. No, šef Podravke sinoć je opovrgnuo samog sebe potvrdivši kako mu je plaća oduvijek iznosila 45.000 kuna. Bivši čelnik Podravke Miroslav Vitković, usporedbe radi, dobivao je 43.000 kuna mjesečno.
Mršić, također, ima pravo na 7000 opcijskih dionica godišnje, a Vitković je mogao iskoristiti 4500 takvih dionica. Vitkovićev menadžerski ugovor pak bio je ‘masniji’ za iznos otpremnine u slučaju odlaska iz kompanije. (Izvor: hrt.hr)