Seka (33) ukrala osam tabli špeka i tri teleće koljenice. Sud je bez milosti poslao u zatvor na 11 mjeseci

Bez obzira na priznanje, sutkinja Općinskog suda u Bjelovaru zbog prijašnjih krađa nije imala milosti prema njoj


Autor: podravski.hr — 14.07.2018. / 15:50 Crna kronika

Ilustracija / Seka je ukrala više od 20 kilograma mesa

Seka (33) iz Đurđevca osuđena je na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađa koje je u ožujku i travnju ove godine počinila na području Bjelovara.
Kako je otprije osuđivana zbog krađa, Seka se nije mogla izvući s uvjetnom kaznom pa će, potvrdi li Županijski sud presudu, ovaj put doista završiti iza rešetaka.
Na prvu krađu u ovoj godini Seka se odlučila početkom ožujka kad je u Bjelovaru pokucala na vrata obiteljske kuće i zatražila čašu vode. U trenutku kad joj se vlasnica smilovala i otišla po vodu, Seka joj je maznula mobitel. U travnju je, pak, u Bjelovaru banula na imanje gdje su vlasnici u bravi podrumskih vrata ostavili ključ pa se poslužila hranom koju je pronašla u škrinji.
Neumorna kradljivica ukrala je ni manje ni više nego osam tabli špeka teških 12,5 kilograma i tri teleće koljenice teške čak osam kilograma. Kako ih je sve uspjela ponijeti s obzirom da nije imala pomagače – ostat će tajna.
Samo dva dana nakon tog pohoda, Seka je pokušala provaliti u jednu kuću u Bjelovaru i tad je konačno otkrivena. Naime, sin vlasnika kuće naišao je baš u tom trenutku i složio Seki zasjedu te pozvao policiju koja je privela 33-godišnjakinju, a ona je priznala sve krađe koje je počinila.
Bez obzira na priznanje, sutkinja Općinskog suda u Bjelovaru zbog prijašnjih krađa nije imala milosti prema njoj pa joj je ‘odrezala’ bezuvjetan zatvor. (db)
FOTO: ILUSTRACIJA