SEKS, LAŽI I VIDEOVRPCE Susjedi se “trošili”, ljubomorni muž prijetio, a žena širila snimke seksa

Prijetio joj je otkazom na poslu u da će objavljivati slike i videozapis seksualnog karaktera. Prijetio je i djeci, a meni osobno poslao je SMS poruku da smrt dolazi po mene, šokiran je pričao prevareni suprug


Autor: podravski.hr — 05.04.2018. / 15:24 Crna kronika

Očajna supruga dobila je vruće snimke seksa svojeg supruga i susjede

Seks, laži i videovrpce. Ne, naša istinita priča nema veze s radnjom poznatog američkog filma, no taj naslov krije glavnu radnju nesvakidašnje zamršene, ali  istinite ljubavničke priče s elementima kriminala koja još čeka konačni sudski rasplet.

Priča čije se radnje ne bi postidjeli ni ozbiljniji holivudski trileri prati udanu gospođu Dariju, majku dvoje djece i službenicu zaposlenu u jednoj državnoj instituciji, i njezina susjeda, oženjenog Sanjina s kojim je bila u tajnoj ljubavnoj vezi, a koji joj je zbog svoje ljubomore iz života učinio pravi pakao. Mjesto radnje: grad u našoj županiji.

Darija je, naime, kao službenica upisala Sanjinovu lažnu diplomu u radnu knjižicu. Branila se da nije znala kako je diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu krivotvorena. Na kraju je dvaput oslobođena krivnje, no njezin ju je bivši ljubavnik teretio na sudu i htio da ona ‘padne’ zajedno s njim.

Ljubavnik je, inače, osuđen zbog krivotvorenja diplome, i to uvjetnim zatvorom. Nakon druge oslobađajuće presude protiv Darije, koprivnički su se tužitelji opet žalili tako da će posljednju riječ ponovno imati Županijski sud u Varaždinu. No, pravosudni kontekst priče samo je dio ovog napetog trilera.

Darija i Sanjin su, kako smo rekli, susjedi. Prije desetak godina imali su vrlo intenzivnu vezu. Oboje su inače bili u braku, ali Sanjin se zbog posesivne ljubomore nije mogao pomiriti s činjenicom da Darija želi izaći iz te ljubavne veze. Odlučio joj je grubo napakostiti. Čak se javljao i njezinom suprugu te i njoj prijetio da će je ‘srediti’ i uništiti’.

Prijetnje i pucnjava

Sanjin je izradio i nekoliko lažnih Darijinih profila na Facebooku, a kao naslovnu sliku stavio je njezinu u gaćicama i majici. Fotografiju je sam snimio, a objavio ju je bez njezinog odobrenja. Sve je otišlo tako daleko da je prijetio i objavljivanjem snimke njihovih intimnih odnosa. Darija i suprug nisu više znali što učiniti. Sanjih ih nije puštao na miru.

Suprug joj je oprostio i odlučio Sanjina kazneno prijaviti zbog krivotvorene diplome. No, optužnica je ‘zakačila’ i njegovu suprugu, a cijelo se klupko ‘seksa, laži i videosnimaka’ odmotalo u sudnici koprivničkog Općinskog suda.

– Prijetio mi je da će mi uništiti djecu i da će mojem mužu pokazati snimke seksa. Javljao mi se mužu i preko njega mi prijetio da će me spremiti u invalidska kolica i da će mi podmetnuti drogu i pozvati policiju – rekla je Darija tijekom ispitivanja i opisala prirodu odnosa sa Sanjinom.

– Sva druženja s njim bila su vrlo kratka. Nismo pričali o završenim školama, o ničemu. Samo smo se povremeno seksali. Nisam znala da snima naše intimne susrete. Nekoliko sam puta pokušala prekinuti vezu, a kada sam to učinila prijetio mi je da će me uništiti jer je diploma koju sam upisala u njegovu radnu knjižicu lažna – rekla je Darija.

 

Na autu im je izbušena guma i odvinuti vijci na kotačima

 

Cijelu je životnu kalvariju, osim unutar četiri zida obiteljske kuće, morala i dva puta proživljavati na sudu.

– Stvar je otišla tako daleko da mi je jednom prilikom probušio gumu na automobilu prije godišnjeg odmora i otpustio vijke na kotaču. Jednom je prilikom nekim oružjem propucao i prozore u našoj kući – ispričala je svoje potresno svjedočanstvo.

Na sudu se pravdala kako je Sanjinova prijašnja radna knjižica bila uništena vodom i kako se svi podaci u knjižici nisu vidjeli pa je izdala duplikat s podacima koje je posjedovala ne znajući da je diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu krivotvorena. Dva puta joj je sud povjerovao, iako je njezin bivši ljubavnik Sanjin, pričao drugačije.

Rekao je kako ga je Darija uputila kako uništiti radnu knjižicu da mu se upiše novo zanimanje, zvanje diplomiranog ekonomiste. Kako je priznao, završio je samo osnovnu školu, samoinicijativno napustio jednu srednju i upisao drugu srednju školu u kojoj nije položio maturu. Porekao je Darijine optužbe da je prijetio njoj i suprugu. Kako je znao da je upis zvanja u radnu knjižicu lažan, tvrdio je kako je diplomu zapalio još 2011. godine.

– Stupili smo u ljubavnu vezu. Pitala me koju sam školu završio, no nisam joj odgovarao. Kako je bila uporna, rekao sam joj kako sam kupio lažnu diplomu. Godinu dana kasnije pokazao sam joj tu diplomu, a rekla mi je da je vjerodostojna jer sadrži suhi žig i sve što je potrebno. Htjela mi je pomoći i objasnila mi što trebam napraviti kako bi u radnu knjižicu upisali lažnu diplomu. Knjižicu sam morao izgubiti i oštetiti. Zbog toga sam je bacio u vodu, obrisao je i predao – kazao je Sanjin.

No, njegov iskaz nije se poklapao s iskazom Darijine šefice koja je rekla kako državni službenik koji upisuje zvanje u radnu knjižicu uopće ne mora provjeravati vjerodostojnost dokumenta o stručnoj spremi. Otkrila je kako je duplikat radne knjižice bio upisivan samo jednom, a ne dva puta kako je to tvrdio Sanjin. Osim toga, na sudu je utvrđeno kako je Sanjin i prije konkretnog suđenja navodio lažne podatke. Kada je priznavao očinstvo svojoj kćeri, u matičnom je uredu naveo zanimanje strojarski tehničar, iako to zvanje nikada nije stekao.

Spletke i podvale

Darijnin suprug također je svjedočio na sudu. Priznao je kako je kazneno prijavio Sanjina koji mu je osobno rekao da je u vezi s njegovom ženom.

– Prijetio joj je otkazom na poslu u da će objavljivati slike i videozapis seksualnog karaktera. Prijetio je i djeci, a meni osobno poslao je SMS poruku da smrt dolazi po mene i da je on vjesnik smrti. O tome je obaviještena i policija koja nije učinila ništa s obrazloženjem da se radi o progonu za privatnu tužbu – šokirano je ispričao suprug.

– U ožujku ili travnju 2009. godine pretpostavljam da nam je on hicem iz zračne puške propucao staklo na obiteljskoj kući. U lipnju 2012. godine sam ga kazneno prijavio zbog prijetnji, neovlaštenog držanja oružja i objave slika na Facebooku – kazao je suprug.

Maltretiranju nije bilo kraja, kako je rekao. Kap koja je prelila čašu bila mu je kada je Sanjinova supruga, njihova susjeda, došla kod njega kući i na mobitelu pokazivala slike i snimke seksualnih odnosa njegove supruge sa Sanjinom.

– Dok su mi bili propucani prozori, trebao je neke vreće odvesti u Zadar kao autoprijevoznik, no posao nije obavio, a par dana nakon toga su stakla bila propucana. Kada sam ga pitao za stakla, rekao mi je da on to nije učinio i spominjao mi je da je vozio vreće. Lagao mi je. On je pokvarena osoba koja svoj cjeloviti umni napor usmjerava isključivo zbog činjenja spletki i podvaljivanju. Uvijek se hvalio vezama na policiji i naveo da se njemu ništa neće dogoditi ako ga tko prijavi, a da će moja supruga izgubiti posao. Za ljubavnu vezu svoje supruge saznao sam osobno od njega, a jednom prilikom mi je u kuću stigla i njegova supruga i pokazivala mi fotografije – svjedočio je prevareni suprug tijekom suđenja.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici uložilo je ovih dana žalbu na presudu kojom je Darija oslobođena optužaba zbog lažnih podataka o fakultetu njezina bivšeg ljubavnika u radnoj knjižici. Ako Županijski sud u Varaždinu usvoji njihovu žalbu i predmet vrati na početak, Darija i njezin suprug opet će se u sudnici morati suočaviti s neugodnim detaljima iz tog šokantnog kolopleta začinjenog seksom, lažima, kriminalom i videosnimkama. (ke)

FOTO: ILUSTRACIJA