SELE SE U DUBAI Andreja i Stjepan morali se ekspresno vjenčati jer u stanu ne bi mogli spavati zajedno

Koliko je u Dubaiju život kompliciran, govori i podatak da Andreja sa svakim izlaskom iz stana, obučena u ljetnu haljinu i bez pokrivala na glavi, riskira deportaciju


Autor: podravski.hr — 25.07.2013. / 16:32 Stil

KRIŽEVCI – Andreja Harmica (30) i Stjepan Vučković (32) iz Križevaca vjenčali su se prošli tjedan zbog Šerijatskog zakona. Nije da se ne vole i da to ne bi učinili, ali upravo stroga pravila muslimanskih društava natjerala su ih da to učine odmah.
Na vjenčanje su, naime, bili primorani kako bi mogli otputovati u Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje će nekoliko sljedećih godina zarađivati za život. Andreja se zaposlila u podružnici jedne njemačke tvrtke kao knjigovotkinja prije više od pola godine. Nakon sedam mjeseci rada i života u Dubaiju, glavnom gradu emirata Dubaija koji broji 1,4 milijuna stanovnika i poznata je turistička destinacija, Andreja je odlučila nakon godišnjeg sa sobom povesti i Stjepana.
– Budući da ćemo živjeti u jednosobnom stanu, morali smo se oženiti jer inače ne bismo smjeli tamo biti – rekla je Andreja Harmica.
Vjenčanje s tek najboljim prijateljima, Valentinom Radić Seleš i Ivanom Šimonekom, nije bilo baš prema planovima koje su imali, no zato je bilo originalno i neponovljivo. Koliko je u Dubaiju život kompliciran, govori i podatak da Andreja sa svakim izlaskom iz stana, obučena u ljetnu haljinu i bez pokrivala na glavi, riskira deportaciju.
– To po strogom zakonu nije dopušteno, no neće me loviti po ulici zbog toga. Međutim, dovoljno da se netko od prolaznika osjeti uvrijeđenim, prijavi me i začas će me deportirati iz zemlje – kazala je Andreja.
Izvještavaju: GORAN OBRAN I DUBRAVKO VUTUC
Na fotografiji: Andreja i Stjepan (u sredini) s kumovima Valentinom i Ivanom