Semafor na groblju: Kad je sprovod, vozači moraju odmah ugasiti vozila!

Općina Novigrad Podravski pored groblja Sveta Klara u tom mjestu postavila je dva stupa s crvenim „stop“ svjetlom semafora i tablom upozorenja. Jedan je postavljen od strane Ulice Blaža Mađera, a drugi iz smjera Srdinca. Tekst na tabli upozorava vozače da zaustave vozilo i ugase motor kad je upaljeno crveno svjetlo jer se tada odvija sprovod.

Kako kažu u Općini, crveno svjetlo upaljeno je samo za vrijeme trajanja ceremonije ispred mrtvačnice, dakle, u pravilu manje od deset minuta.

– Vjerujemo da će se vozači kamiona, poljoprivrednih strojeva, ali i osobnih vozila pridržavati upozorenja, te da više neće biti dosadašnje neprimjerene buke u trenutku kada se opraštamo od svojih najbližih – kazao je općinski načelnik Zdravko Brljek Brčo i posjetio da se nekad, dok nije bilo mrtvačnice i sprovod se kretao ulicom u koloni od kuće pokojnika do groblja, vozila u nailasku su se zaustavljala i gasila motor, a ona koja su dostigla sprovod nisu pretjecala pogrebnu povorku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI