Šemovčani pokreću rad malih folkloraša

Kulturno-umjetničko društvo Zvirišće iz Šemovaca, naselja na području općine Virje, održalo je godišnju skupštinu na kojoj se raspravljalo o provedenim i planiranim aktivnostima.

Društvo, naglasio je predsjednik Božo Ljubić, kroz svoje aktivnosti marljivo radi na očuvanju tradicijske baštine pa s tim ciljem redovito raznim prikazima mladim naraštajima dočarava nekadašnji stil života. Svojim manifestacijama Zvirišće je i jedan od nositelja društvenog života u Šemovcima pa će do kraja godine organizirati i kestenijadu, izložbu fotografija članova u narodnim nošnjama te božićni koncert.  

– U planu je i pokretanje rada malog folklora jer postoji interes mlađih mještana, što nas posebno veseli. Imamo i tamburaški sastav koji čine naši najmlađi članovi, a i oni redovito sudjeluju na manifestacijama koje organiziramo – kaže Božo Ljubić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI