Šemovčani proslavili Dan mjesta i blagdan Križevo

Podravski list profile

Mještani Šemovaca, naselja na području Općine Virje, brojnim su manifestacijama proslavili Dan mjesta i blagdan Uzvišenja svetog Križa. Najsvečaniji događaj bilo je otvorenje obnovljenog Društvenog doma koji će se koristiti za razne proslave te aktivnosti Kulturno – umjetničkog društva Zvirišće, Udruge žena Šemovci i Mjesnog odbora. Radovi su obuhvatili obnovu krovišta, fasade i stolarije, kompletno uređenje unutrašnjosti s izgradnjom sanitarnog čvora te uređenje dvorišta.

-U obnovu Doma uloženo je 1,7 milijuna kuna od čega je 350.000 sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i 120.000 Županija, dok je preostalih 1,2 milijuna izdvojeno iz općinskog proračuna – kaže Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

U sklopu proslave Dana mjesta Udruga vinogradara i podrumara Šemovci priredila je dan otvorenih vrata podruma u svojoj klijeti, Kulturno – umjetničko društvo Zvirišće folklorni program, seljački doručak u svojoj etno kući te otrkrivanje skulpture Zvirišćanka koju je izradio šemovački kipar Đuro Zvonar, Dobrovoljno vatrogasno društvo Šemovci organiziralo je vježbu mladeži, a održana je biciklijada te natjecanje u kuhanju gulaša.

FOTO: Sanja Grčić i Tomislav Raptavi – Dida

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti