Semu jempot dojde kraj…i bole

Semu dojde kraj, ili pak semu dojde poduža pauza. Od 2017. godine na ovih par retki kaj mi je dano v našem Podravskom listu, napisal sem više gluposti neg su trojica šupelaki v celomu životu u stanju izreči, napisal sem i neke tužne tekstove, a dva ili tri pot od 250 sem mort bil i malo smešni.

Razni likovi su me proganjali godinama, Niđo, Matilda, Štefina, Bracina, Ivek, Danijela…si oni našli so mesto na komadu papera gde sem mogel zorno prikazati svoj tok misli i celom svetu (ne baš celom, morti pol) dokazati da nemam tri točne v glavi i da mi je ponašanje na razini 13-godišnjeg nešto veselijeg dečeca, kojemu treba malo više da utvrdi gradivo. No na stranu se to, bila mi je velika čast bar jempot  nasmejati, rasrditi ili ponekad rastužit se vas koji ste gubili vreme čitajući moje „riječne naplavine“, koje niti u jednom slučaju nesu originalne. Puni su me pitali jel su te Štefina, Matilda i Niđo pravi likovi ili sem ih ja zmislil.

Pa morem reči ovak, i biti megaloman: pa pravi su kolko su pravi Kerstnerov Dudek, Regica, Presvetli, Cinober, ili kaj ja znam, Ferči. Možda se neko našel v Niđoju, neko v Kikiju, neko v oni dekli kaj je godinama zluđivala onog jadnog Mateka, kaj je ribič postal sam zato kaj je mogel prejti kraj njezine hiže dok je išel v ribloov. Morti se je nešče našel i v onima zločestima babami kaj su plukale po onom jadnom dečecu kaj se lepo oblačil. Mort se pak neko pronašel v onoj priči dok je on dečko zadivil svojo drago svojim ljubavničkim sposobnostima, dok ju je otpelal na svoje omiljeno jezero, koje mu je dalo divljačku ljubavnu moć. Kroz Ribičke priče smo se oprostili i od nekolicine naših pajdaši, koji su, osim kaj su bili ljudine, bili i manje ili više uspješni ribiči.

U tom smislu Niđo je stvarni, Matilda je stvarna, a svi on bazirani su na meni i svim vam s kojima sem došel u kontakt, svim koji su mi ispričali nekakvu šaljivu zgodu ili češče nezgodu i svim vama koje sam eksploateral radi vlastitog probitka. Jel sem koj pot bil previše indiskretan, jel sem bil koji pot preveč bezobrazen. Ja sa nadam da jesem, i drago je kaj su se pojedinci prepoznali v nekim tekstovima tam gde se nesu šteli najti. Onima koje sam eksponiral zbog svojega veselja i truca, tim s ispričavam (posebno onima kojima ime počinje z K, M i N), a učinil bih to ponovno.  Nek’ ovo bude doviđenja, a ne zbogom…

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI