Šerali ste slike “silovatelja” na fejsu? E, pa mogli biste kazneno odgovarati

Podravski list profile

Brojni su, s razlogom, nezadovoljni građani odlučili reagirati na društvenim mrežama i dijeliti sliku osumnjičenih silovatelja djevojčice iz Zadra. No, to je nezakonito, a svi koji to rade mogli bi kazneno odgovarati.

Šeranje je izuzetno opasno po silovanu djevojčicu, dok je policija navela da će sve koje otkrije da su to radili, kazneno prijaviti. Portal Index.hr je za savjet pitao predsjednicu Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu, Lanu Peto Kujundžić koja je rekla da su u ovom slučaju prekršena dva članka Kaznenog zakona.

– Odnose se na povredu privatnosti djeteta i na povredu tajnosti postupka. Svi otkriveni mogu biti kažnjeni i zatvorskom kaznom po jednom članku do dvije godine zatvora, a po drugom do tri – navodi ona i dodaje:

– Sve više se događa da na društvenim mrežama kolaju priče o djeci s iznošenjem njihovih privatnih podataka. Imali smo presude gdje su osobe koje su kršile ove članke zakona bile kažnjene – rekla je za Index sutkinja Peto Kujundžić.

Kazne za kršenje KZ-a u ovom slučaju do dvije i tri godine zatvora.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti