Šest igračica otišlo, drugima smanjili plaće. Debelić: Bila mi je čast igrati za Podravku.

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Posljedice pandemije koronavirusa osjećaju se i u sportu, pogotovo u profesionalnim klubovima. Tako je i Podravka Vegeta nakon završetka sezone morala povući određene poteze zbog očuvanja stabilnosti i opstojnosti kluba. Prošlog tjedna iz kluba je i službeno potvrđeno da su sporazumno raskinuti ugovori sa šest igračica koje su ionako planirale otići na kraju regularnog dijela sezone, odnosno u lipnju.

To su Tjaša Stanko (odlazi u Metz), Jovana Risović (Krim Mercator), Ana Debelić (Astrahanočka), Elena Gjorgjijevska (Magura), Maria-Andreea Ianasi (?) i Aneta Benko (završava karijeru). Detalje raskida ugovora nismo doznali, no pretpostavljamo i da se ova šestorka morala odreći dijela svojih primanja, kao i ostale igračice s važećim ugovorima koje su pristale na smanjenje plaća.

-Ono na što smo u Klubu posebno ponosni je činjenica da su sve igračice shvatile ozbiljnost situacije u kojoj se gotovo cijeli svijet našao. Svjesne su izazova s kojima se suočava sport pa tako i RK Podravka. Sve su prihvatile odluku o smanjenju svojih primanja do trenutka stabilizacije aktualne situacije odnosno početka natjecanja u narednoj sezoni – navodi se u klupskom priopćenju.

A evo i kako su u Podravki opisali situaciju s raskidima ugovora.

”S igračicama koje su već ranije iskazale želju za odlaskom u neku drugu rukometnu sredinu vođeni su razgovori u smjeru sporazumnog prekida suradnje, s obzirom na to da odlukama HRS-a i EHF-a o poništavanju natjecanja više nije imalo nikakvog smisla zadržavati ih u Koprivnici. Iako ti razgovori nisu bili nimalo jednostavni, s obzirom na to da niti Klub, a niti igračice nisu imali utjecaj na poništavanje natjecanja, te nemogućnost daljnjeg igranja u aktualnoj sezoni, i da su praktički svi sudionici dovedeni u situaciju da je vrlo teško procijeniti koji je model rastanka najispravniji. Bilo je potrebno dosta razumijevanja s obje strane kako bi se ti razgovori završili potpisivanjem sporazumnih raskida ugovora”.

Ostale igračice, koje će i u sljedećoj sezoni igrati za Podravku, nastavljaju s treninzima do kraja svibnja, a ponovno će se okupiti krajem srpnja. Planovi za ekipu u sljedećoj sezoni postoje, dosta je toga definirano, ali zbog novonastale situacije još nije sve realizirano. Neke će zamisli možda trebati i revidirati, a dakako treba vidjeti i hoće li se rukomet uopće moći igrati tijekom 2020. godine.

Nitko danas ne zna što donosi sutra, no zna se da ključna figura Podravkine obrane posljednjih godina odlazi u Rusiju. Ana Debelić odabrala je Astrahanočku, klub u kojem je jednu sezonu odigrala i Miranda Tatari Šimunović, Podravkina sportska direktorica.

– Bila mi je čast igrati u Podravki, ne odbacujem ni mogućnost povratka jednog dana, ali htjela sam napraviti iskorak i probati nešto više, neku drugu ligu. U Rusiji je svaka utakmica ‘na nož’, s puno više naboja. Neću igrati u Ligi prvakinja, ali tu je EHF kup. S Podravkom sam se rastala u prijateljskim odnosima, pronašli smo neki kompromis. Lijepo mi je bilo u ove četiri godine u Koprivnici, puno toga sam tamo naučila, stvari koje su mi bile korisne u igračkom smislu, ali i u ljudskom – rekla je Ana Debelić.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI