Šest zgrada – tri parkirališta: “Nema mjesta, a sve je puno rupa i kamenja!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ulica Frana Gundruma u Križevcima nedavno je obnovljena, odnosno postavljen je novi sloj asfalta te je obnovljeno parkiralište ispred zgrada, no nezadovoljni stanari javili su kako to nije najbolje napravljeno. Problem je ispred zgrada 1a, 3 i 5 koje dijele isto parkiralište na kojem je napravljeno tek šest mjesta pa stanari nemaju gdje parkirati.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Tri zgrade dijele jedan parking od točno šest mjesta pa se stanari doslovno bore tko će prije uzeti mjesto jer će u protivnom auto završiti na javnom parkingu Doma zdravlja koje je također krcato i do večeri se ne može naći parkirno mjesto. Ako se tamo i parkiramo, automobili su izloženi nepažnji ljudi koji onuda cijelo vrijeme cirkuliraju. Nije se dogodilo jednom da sam naišla na iskrivljeni retrovizor ili crtu na vratima od udarca vrata drugog auta – rekla je jedna od stanarki.

Još kad bi se uredio parking…

Požalila se na prostor iza zgrada koji bi se mogao urediti da bude dodatno parkiralište za stanare, no taj dio ne samo da nije uređen kad i ostatak, već se on ne održava i ne uređuje pa je tamo gotovo nemoguće parkirati ili bilo što raditi. Trava se ne kosi, a na tlu je kamenje i rupe na kojima se može oštetiti auto pa je taj prostor potpuno neiskorišten.

– Prostor iza zgrade Frana Gundruma 1a i 3 ne sliči na ništa, pun je ogromnog kamenja koje je štetno za gume. Osim toga, ako padne samo mala kiša napravi se blato, a s obzirom na rupe, tada se tamo ne može ni proći. Nije mi jasno zašto i to ruglo nije asfaltirano kad se prije nekoliko mjeseci asfaltirao parking jer bi se dobilo barem još šest parkirnih mjesta, ako ne i više – rekla je stanarka zgrade.

Upit o problemu poslali smo u gradsku upravu koja je svjesna problema te kaže da će ga pokušati riješiti, a kažu kako taj prostor nisu uredili jer najprije treba ishoditi dozvole. Rekli su kako je prošle godine rekonstruirana odvodnja i asfaltiran gornji dio Ulice Frana Gundruma u vrijednosti oko 500 tisuća kuna, dok je početkom ove godine uređen i parking kod navedenih zgrada u ovoj ulici pri čemu je vrijednost te investicije iznosila 150 tisuća kuna. Što se pak tiče uređenja ostatka parkirališta iza zgrada, i ono je u planu.

– Grad Križevci planira i uređenje ostatka parkirališta iza zgrada u ovoj ulici čim se ishode potrebne dozvole, o čemu su svi stanari prethodno upoznati – rekli su u gradskoj upravi pa izgleda kako je rješavanje problema u tijeku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI