Šest županija uvodi online nastavu u školama, naša županija sve bliže tome

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Čak 15 osoba preminulo je u proteklih tjedan dana u koprivničkoj bolnici nakon što su oboljeli od Covida pa je sada, prema službenim podacima, na području naše županije od početka epidemije preminulo ukupno 52 naših sugrađana. Uglavnom se radi o starijim osobama koje su u kliničkoj slici već imale neke pridružene bolesti.

Protekli tjedan bio je najgori od početka epidemije, čak 702 novozaražene osobe, 15 preminulih, no i 508 ozdravljenih. U koprivničkoj bolnici trenutno je 71 oboljeli pacijent, a njih desetak je ili na kisiku ili na respiratorima.

Nacionalni Stožer ostavio je lokalnim stožerima da odluče hoće li i kada “zatvarati” škole i nastavu prebaciti online. Prema današnjim informacijama čak je šest županija odlučilo nastavu u srednjim školama održavati putem interneta: Zagrebačka, Varaždinska (već je uvedena), Međimurska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Dubrovačka županiji.

Prema onome što čujemo iz izvora bliskih Stožeru, nije nemoguće da i mi vrlo skoro uvedemo online nastavu.

Prema podacima od kraja prošlog tjedna, na području županije 53 su zaražena učenika, u samoizolaciji ih je 569. Tu je i 25 oboljelih nastavnika i 39 u izolaciji. Nenastavnog osoblja je 12 pozitivnih i 16 u samoizolaciji. Od razreda, njih 11 zbog mjera nastavu već ima online.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI