Šestorica ribolovaca od obične bare napravila vrhunsku vodu punu kapitalaca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Velikim trudom nekolicine zaljubljenika u ribolov i prirodu u samo godinu dana od zaraštenog jezera nastala je vrhunska ribolovna voda. Radi se o jezeru Lešće blizu mjesta Hrženica nedaleko Ludbrega.

Ova prekrasna voda od 7,5 hektara nastala je prije 50-ak godina. Vodom gospodari ŠRD Ludbreg, a od 2019. godine ribolov je na ovom jezeru po režimu ‘ulovi i pusti’ za sve primjerke riba. Jezero je bogato kapitalnim šaranom, amurom, štukom i grgečom. Dubina na jezeru je od pola do 17 metara. Više od suhoparnih tehničkih podataka vrijedi činjenica da su zbog velike ljubavi prema ribolovu članovi ludbreškog društva iz Hrženice u dogovoru sa ŠRD-om Ludbreg svoje slobodno vrijeme i trud uložili u vodu, a rezultati su već prve godine itekako vidljivi. No, za sve je to trebalo mnogo truda.

U jezeru im krasnih primjeraka štuke

– Proteklih godina, kad nitko nije održavao jezero, priroda je napravila svoje te  je cijelo jezero bilo zaraslo. Ove smo godine odradili 30-ak radnih akcija kako bi mjesta za ribolov bila što pristupačnija. Napravili smo osam šaranskih mjesta za ribolovna druženja i više od 30 spinerskih mjesta – rekao je Vedran Kolesarić, jedan od pokretača ove lijepe ribolovne priče te dodao da svatko tko dođe na vodu opet se rado vrati.

– Ove smo godine organizirali dva šaranska i dva spinerska natjecanja, a mjesta su se odmah popunila, pogotovo za šaranski ribolov, jer unutra plivaju prekrasni primjerci stare ribe. Poribljavalo se po gospodarskoj osnovi i prema planu gospodarenja te se voda puno bolje pazi zbog učestalijeg korištenja i raznoraznih aktivnosti, a i rezultati su odmah vidljivi – objasnio je Kolesarić.

Najviše se o vodi brinu šestorica članova ŠRD-a Ludbreg koji žive nedaleko od Jezera Lešće C&R i koji uvijek rado odvoje svoje slobodno vrijeme da prošeću vodom kako bi se uvjerili da se ribiči ponašaju u skladu s propisima koji vrijede na ovom jezeru.

Spinerska natjecanja sve su popularnija

– Broj ribolovaca povećava se iz dana u dan, jer je sve veći interes za vodu, i spineraša i šaranaša, a zbog adrenalinskog drila voda ima velik potencijal. U planu je uređenje cijeloga puta oko jezera da bi voda bila još u boljem stanju i kako bi ribolovci mogli uživati u svim čarima ribolova. Prednost je vode što je udaljena od naselja te svatko u ribolovu ima svoj mir i tišinu prilikom ribolova – istaknuo je Vedran Kolesarić i dodao da je također u planu dodatno uređivanje šaranskih i spinerskih pozicija kako bi svatko mogao bez problema uživati u ribolovu.

Sljedeće godine predviđena je organizacija tri spin i tri šaranska druženja, uz jedno kolo šaranskog i jedno kolo spinerskog kupa.

FOTO SRD Ludbreg

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI